Všečno ali pretirano? Foto: Precious Skin
Všečno ali pretirano? Foto: Precious Skin
Tetoviranje
Poslikave in prebadanje telesa je v človeški kulturi prisotno že stoletja. Foto: EPA

Novost so se izmislili v Dubaju, kjer ponujajo tetovaže iz 24-karatnega zlata, za katere pa ni treba plačati celega premoženja, saj si najmanjši takšen okrasek lahko omislite že za okoli 50 ameriških dolarjev. Glede na rastoče cene te žlahte kovine je to povsem zmerna cena.

Prav poseben okrasek je mogoče dobiti v poslovalnicah podjetja Precious Skin - eno njihovo predstavništvo je tudi v znamenitem hotelu v obliki jadra Burdž al Arab, kjer mojstri te obrti izdelajo tetovaže iz 99,9-odstotnega zlata ali platine.

"Gre za pravo revolucijo v poslu, v katerem se ukvarjamo z raličnimi poslikavami telesa, saj smo prvi razvili takšno tehniko, ki omogoča uporabo in obstojnost zlata ali platine neposredno na človeški koži," je ponosen direktor Arnaud Flambeau, ki je predvideval, da bo novost "zažgala" v Dubaju, kjer ima mnogo žensk navado, da si pred poroko ali drugimi slavji omisli začasno tetovažo iz kane. Prve zlate tetovaže so sicer pred leti že izdelovali na Japonskem.

Se bo razširila še drugam?
"Tetovaža iz zlata je kombinacija treh stvari - gre za nakit, modni dodatek in nekakšno ličenje v enem. Poleg tega je za mnoge ženske preprosteje in ceneje, da se odločijo za zlato tetovažo, kot da bi v neskončnost izbirale, kateri kos dragega nakita želijo imeti - pa še zamenjati ga ne morejo," je dodal.

Takšno tetovažo izdelajo tako, da želeno podobo tetovaže prekrijejo z zelo tanko plastjo zlata ali platine in jo nato pritrdijo na kožo. Okrasek zdrži nekaj več kot en teden.

"Bolj dodelane in večje tetovaže dosežejo tudi ceno 5.500 dolarjev, ki so jo mnogi zato, da bi pokazali nekaj drugačnega in novega, pripravljeni plačati," je dodal Flambeau, ki se želi iz Dubaja, ki mu nekateri rečejo tudi mesto zlata, razširiti najprej v druge zalivske države, nato pa še v ZDA in Evropo.