Namen mostu je predvsem opazovanje čudovite okoliške narave. Foto: EPA
Namen mostu je predvsem opazovanje čudovite okoliške narave. Foto: EPA

Brv, ki je že skoraj končana, bo povezovala slap Aguieiras in sotesko Paiva in bo namenjena predvsem lažjemu dostopu obiskovalcev do bližnje čudovite narave. A konstrukcija bo gotovo tudi sama po sebi postala turistična atrakcija.

Na 516 metrov dolgem visečem sprehajališču bodo obiskovalci lahko čudovito dolino in v njej tekočo reko Paiva opazovali na več kot 170 metrov višine. Ob tem bo dolina reke vidna tudi neposredno pod nogami sprehajalcev. Za običajno prečkanje brvi in uživanje v razgledu bo potrebnih približno 10 minut, če seveda čez brv ne boste panično stekli ob glasni molitvi. Za varnost bo dobro poskrbljeno z močno mrežno ograjo in drugimi varovali.

Gradnja brvi je potekala 3 leta, zasnovali pa so jo v arhitekturnem studiu Itecons. "Cilj projekta je zadovoljiti različne oblike obiskovalcev. Ljubitelje gradbenih podvigov, arhitekture, narave in tiste, ki si želijo adrenalinskih izkušenj," so v izjavi za javnost povedali na občini Arouca.

Ko bo most odprt, bo najdaljša takšna konstrukcija na svetu. Pred njim si je ta naziv lastil most v Charles Kuonen v Švici.