T. i.
T. i. "drive-in" kinematografi so priljubljeni predvsem v ZDA. Foto: Reuters

drive-in kino.

Pred tremi leti se je v Ljubljano najprej vrnil Kino Bežigrad, ki so ga pogrešali in nestrpno čakali številni Ljubljančani.

Čeprav je ekipa Kina Bežigrad z vrnitvijo izgubljenega mestnega kina izpolnila vsa pričakovanja filmoljubov, pa člani ekipe svoje projekte nadaljujejo.

Kino bo prejel do 70 osebnih vozil
Odločili so se namreč, da organizirajo še kino drive-in. Njegovo glavno prizorišče bo parkirišče Centra Interspar Vič, sprejelo pa bo približno 70 osebnih vozil.

V svojevrstni atrakciji bodo obiskovalci lahko uživali od maja do vključno septembra letos, projekcije pa bodo vsak teden od četrtka do nedelje.

Drive-in Kino Bežigrad bo v svoji organizaciji sledil vzoru ameriških kinov drive-in iz 60. let. Medtem ko si bodo obiskovalci film lahko ogledali iz udobja in zasebnosti lastnega avtomobila, bodo organizatorji poskrbeli tudi za to, da obiskovalci ne bodo lačni in žejni.
Obljubljajo pa tudi, da bodo, kot se za ameriško navdihnjen kino spodobi, uslužbenci med delom kotalkali.

Pester program
Dogajanje bo prilagojeno vsem generacijam, saj bodo pester program sestavljale tako največje aktualne uspešnice kot tudi večne filmske klasike, ki se bodo za vse ljubitelje vrtele v nedeljo zvečer.