Severina je že prej neredno vračala knjige, na dve pa je preprosto pozabila. Foto: MMC RTV SLO
Severina je že prej neredno vračala knjige, na dve pa je preprosto pozabila. Foto: MMC RTV SLO
Severina si zdaj knjig v zagrebških knjižnicah ne more več izposojati. Foto: Reuters

Zbirka pesmi Dragutina Tadijanovića in roman Oriane Fallaci sta knjigi, ki ju Severina prebira že od leta 1998, ko si ju je izposodila v zagrebški knjižnici Štaglišće.

Zdaj mora plačali le še 200 kun
Severini so takrat poslali tudi opomin z računom za zamudnino, ki je znašala več kot 2.000 kun. Njen menedžer Tomica Petrović je takrat obljubil, da bo on poravnal vse račune, a si je pozneje premislil. Severini pa so, po pravilniku združenja zagrebških knjižnic, izbrisali vse do takrat neporavnane obveznosti, saj se te brišejo, ko dosežejo določen znesek. Severina mora zdaj plačati samo 200 kun (okoli 27 evrov) in vrniti knjige, a ji to nikakor ne uspe.

Pogosto je "pozabljala" na knjige
Hrvaški mediji so po pogovorih z uslužbenci knjižnice sicer še izvedeli, da je pevka tudi sicer knjige neredno vračala in da so ji zdaj dokončno zamrznili njen račun v knjižnici, knjig pa si ne bo mogla sposoditi niti v kateri izmed drugih zagrebških knjižnic.

Severina je sicer zaslovela sredi 80. let, ko je začela dobivati prva priznanja na različnih festivalih. Z zmago na radijskem tekmovanju DEMO X Radia Zagreb pa je pri 17 letih začela snemati debitantski album s preprostim naslovom - Severina.