Nicole Maines je za portal Variety poudarila, da
Nicole Maines je za portal Variety poudarila, da "z veliko močjo pride velika odgovornost", zato bo igranje vloge prve transseksualne superjunakinje zanjo tudi zelo težka preizkušnja. Foto: IMDb

V vlogi transseksualne superjunakinje Nie Nal bo nastopila 21-letna aktivistka in igralka Nicole Maines, ki je prav tako transseksualka. "Nov lik je odlična ideja – po transseksualnem superjunaku se bodo lahko zgledovali transseksualni otroci," je ob predstavitvi nove superjunakinje poudarila Mainesova.

Ustvarjalci so lik Nie Nal opisali kot "srčno transseksualno žensko, ki se na vse pretege trudi zaščititi druge". Za Variety pa je Nicole Maines povedala še: "Želim si, da bi prek superjunakinje ljudje začeli bolje razumevati transseksualne ljudi. Transseksualci smo namreč lahko kdor koli in lahko smo kar koli, lahko smo superjunaki."

Mainesova je za portal Variety poudarila še, da želijo z vključitvijo transseksualnega junaka gledalcem pokazati tudi to, da "smo vsi enakovredni" in da zaradi razlik v spolnih identitetah ljudi ne smemo obravnavati drugače.

"Nia je veliko več kot transspolna oseba. V seriji nastopa kot novinarka, kot srčna, močna in modra ženska ter dobra prijateljica," je še poudarila igralka.

Supergirl temelji na stripovski uspešnici The Flash and Arrow. V glavni vlogi nanizanke nastopa Melissa BenoistSupergirl, ki je sestrična Supermana in ena izmed poslednjih preživelih prebivalcev mesta Krypton.