Dennis Hof je veljal za kralja bordelov, ki so jih obiskovali tudi zvezdniki. Foto: Reuters
Dennis Hof je veljal za kralja bordelov, ki so jih obiskovali tudi zvezdniki. Foto: Reuters
Hof je zmagal več kot prepričljivo. Foto: Reuters
Leslie Cockburn s svojo hčerko, igralok Olivio Wilde (desno). Foto: AP

In to se je v torek, na dan D v ZDA, tudi zgodilo – republikanec Hof, ki je umrl v starosti 72 let, je posmrtno premagal demokratsko izzivalko Lesio Romanov – kaj premagal, z 68,3 odstotka glasov jo je čisto povozil.

Kako je to mogoče? Preprosto, ker je Hof umrl le dobra dva tedna pred volitvami, je njegovo ime ostalo na glasovnici.

Nevadska republikanska stranka je že pred tem napovedala, da bo v primeru Hofove zmage imenovala nekoga, ki bo zasedel Hofov stolček.

Pred svojo smrtjo je Hof volivce snubil s platformo, močno podobno tisti Donalda Trumpa, sam sebe pa je označeval za "Trumpa Pahrumpa" (njegova matična javna hiša je bila Moonlite Bunny Ranch v kraju Pahrump).


Umrl po rojstnodnevni zabavi

Umrl je dan po divji rojstnodnevni zabavi, ki jo je priredil na svojem "Ljubezenskem ranču" (Love Ranch) in na katero so bili med drugim vabljeni kontroverzni arizonski šerif Joe Arpaio, pornozvezdnik Ron Jeremy in hollywoodska madame Heidi Fleiss, sicer nekdanja Hofova spremljevalka.

Hof je imel v lasti vrsto zakonitih javnih hiš po vsej Nevadi – edini ameriški zvezni državi, kjer je regulirana prostitucija dovoljena. Širši javnosti je nastopaški kralj bordelov postal bolj znan s HBO-jevo resničnostno serijo Cat House, snemano v Moonlite Bunny Ranchu, ki so jo predvajali med letoma 2002 in 2014.

Leta 2015 je Hof izdal avtobiografijo, naslovljeno Umetnost zvodništva, kar je besedna igra na naslov Trumpove slovite knjige Umetnost posla.

So pa Hofa oblasti pred smrtjo preiskovale zaradi domnevnega spolnega napada, ki ga je Hof zanikal in obtožbo odpravil kot politično motivirano. To sicer ni bila prva prijava neprimernega vedenja – leta 2005 je bil obtožen posilstva prostitutke v enem svojih bordelov, s podobnimi obtožbami pa se je spopadal še v letih 2009 in 2011. Zaradi pomanjkanja dokazov ga oblasti nikdar niso preganjale.

V Virginiji slavil republikanec s fetišem
Hofova zmaga še zdaleč ni edini bizarni razplet sinočnjih volitev v ZDA. Veliko pozornosti je pritegnil tudi obračun za kongresni stolček v zvezni državi Virginija, kjer sta se pomerila demokratinja Leslie Cockburn in republikanec Denver Riggleman.

Cockburnova, sicer mama hollywoodske zvezdnice Olivie Wilde, ki je mamo tudi bodrila v volilnem štabu, je morala priznati premoč Rigglemanu, ki ga je v predvolilni kampanji obtožila paktiranja z odkritim rasistom in nacionalistom ter da ima erotični fetiš na Veliko nogo (Bigfoot).

Cockburnova je obtožbo na Twitterju pospremila s skico Velike noge z zamegljenimi genitalijami, ki jo je snela z Rigglemanovega Instagrama. "Tega ne potrebujemo na Kapitolskem griču," je še dodala.

Iz kje točno izvira res bizarna obtožba Cockburnove? Popolnoma iz trte ni izvita – Riggleman je namreč avtor knjige "Paritvene navade velike noge in zakaj si ga ženske želijo". Riggleman, nekdanji obveščevalec ameriških zračnih sil, zdaj pa lastnik butične destilarne, se brani, da gre za antropološko satirično knjigo, s katero že vrsto let spravlja v smeh svoje nekdanje kolege iz vojske.