Japonskemu oblikovalcu očal je vseeno, kateri stranki pripadata, saj sta mu všeč tako Sarah Palin kot Barack Obama. Foto: EPA
Japonskemu oblikovalcu očal je vseeno, kateri stranki pripadata, saj sta mu všeč tako Sarah Palin kot Barack Obama. Foto: EPA

Kazuo Kavasaki, ki je republikanski podpredsedniški kandidatki na ameriških volitvah, Sarah Palin, oblikoval očala, pravi, da je hvaležen, ker je zaradi Palinove njegov izdelek postal tako slaven. Ob tem pa je priznal, da mu je všeč tudi demokratski predsedniški kandidat Barack Obama.

"Dobro bi bila videti v vsakih očalih"
"Palinova je videti zelo dobro. Pristajala pa bi ji vsakršna očala," je 59-letni Kavasaki menil o nekdanji tekmovalki za mis ameriške zvezne države Aljaska. Kar zadeva predsedniško tekmo v ZDA, pa je dejal, da bo ne glede na to, kdo bo novi predsednik, zmagovalca pozval k zgraditvi miru v svetu.

Kavasaki, sicer profesor strojništva na univerzi v Osaki, poleg očal oblikuje tudi nekatere druge izdelke, med drugim invalidske vozičke. Enega je oblikoval tudi zase, potem ko je pred 30 leti doživel prometno nesrečo.

Po njegovih besedah so očala, ki jih je do zdaj ustvaril, postala tako uspešna zaradi znanstvenega in ergonomičnega načina oblikovanja, saj uporabniki komaj opazijo, da jih nosijo.