Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Moda Zvezdniške obleke na dražbi: največ bi lahko iztržili za koktajl obleko princese Diane

11.12.2023 11:59

Elegantne obleke in kostimi, ki so jih nosile ikonične zvezdnice, kot so Audrey Hepburn, Grace Kelly, Sarah Jessica Parker, Elizabeth Taylor, Cher in princesa Diana, bodo 11. januarja v Los Angelesu ponudili na dražbi.

Znani Karel za svojega glavnega zdravnika izbral homeopata – in razburil zdravniško stroko

11.12.2023 10:29

Britanski kralj Karel III. je (že lani) za vodjo svoje zdravniške službe imenoval Michaela Dixona, zdravnika, ki je izjemno naklonjen homeopatskemu zdravljenju, s čimer je močno razburil zdravniško skupnost v Združenem kraljestvu.

Arhitektura in oblikovanje Pop-up Jelka – projekt, ki v ospredje postavlja manj izpostavljene kvalitetne oblikovalske izdelke

11.12.2023 10:27

V Centru Rog bo zaživela novoletna pop-up trgovina Jelka, na kateri svoje izdelke predstavlja skoraj 20 domačih oblikovalk in oblikovalcev, tem pa se pridružuje tudi nekaj tujih ustvarjalcev.

Glasba Slovo Shana MacGowana: Ko pogreb postane zabava

11.12.2023 8:38

Verjetno bi si Shane MacGowan želel pogreb, ki je bil pravzaprav skoraj zabava s koncertom in plesom, na cestah pa več tisoč ljudi, ki so se mu poklonili v spomin.

Avtomobilnost Stellantis v nov poskus hitre menjave baterij

11.12.2023 7:44

Zamisel o menjavi baterij v e-vozilih ima dolgo brado, a se tehnologija ni nikoli uveljavila. Stellantis, pod katerimi je združenih 14 avtomobilskih znamk, gre v ponovni poskus. Podpisali so pogodbo z ameriškim zagonskim podjetjem Ample.

Ture avanture Triglav je naš: boj v gorah za gore oz. kako se je začelo organizirano planinstvo na naših tleh

11.12.2023 6:23

Ob 130. obletnici organiziranega planinstva pri nas je izšla nova knjiga Dušana Škodiča Triglav je naš, v katerem razkriva marsikatero zgodovinsko zanimivost iz prvega obdobja organiziranega planinstva pri nas, hkrati pa se knjiga bere kot napet roman.

Ture avanture Katera država ima največ otokov, katera najdaljšo mejo? In kje leži najvišji ognjenik?

10.12.2023 19:50

Mount Everest je najvišja gora, Nil najdaljša reka, Sahara največja puščava, Titikaka najvišje ležeče jezero, primat največjega oceana pa pripada Tihemu oceanu. To vemo. Kaj pa še drugi, manj znani in očitni rekordi na Zemlji?

Znanost in tehnologija Zadnja večerja gorgozavra: dva manjša dinozavra s 'papagajevo glavo'

10.12.2023 13:30

Znanstveniki so odkrili fosilizirane ostanke mladega gorgozavra. Presenetilo jih je, da so v njih našli tudi vsebino želodca, ki je razkrila zadnji obrok tega dinozavra.

Glasba Plateau: "V redu je, če ti ni nič jasno, ni nujno, da imaš vedno vse pod nadzorom"

10.12.2023 10:15

"Hočemo biti univerzalni v svoji edinstvenosti," pravi Gašper Turk, vokalist novomeške skupine Plateau, ki meni, da pristnost pritegne ljudi. Klaviaturist Andrej Kaferle obenem poudarja pomembnost stoodstotne prepričanosti o tem, kar delaš in dopoveduješ.

Znani Fotografije kraljeve družine za božične voščilnice

10.12.2023 7:58

Britanska kraljeva družina je pokazala fotografije, ki jih bodo uporabili kot božične voščilnice. Kralj Karel III. je izbral sliko s svojega kronanja na začetku leta, fotografija družine prestolonaslednika Williama pa je črno-bela.

Avtomobilnost Prihodnost vozil ni le elektrika

10.12.2023 6:50

Na Toyotinem letnem dogodku Kenshiki je največji proizvajalec vozil na svetu med drugim zatrdil, da so na poti, da dosežejo ogljično nevtralnost v Evropi najpozneje do leta 2040. Razvoja niso usmerili zgolj v električna vozila.

Zabava in slog V Rimu med več kot 120 jaslicami iz 22 držav tudi troje slovenskih jaslic

9.12.2023 20:36

Trg svetega Petra v Vatikanu so v soboto zvečer razsvetlile božične luči. Na slovesnosti, ki se je je udeležila množica obiskovalcev, so prižgali luči na jelki, pod njo stojijo osrednje jaslice. Božična razsvetljava bo trg krasila do 7. januarja.

Zanimivosti V svetu krampusov, strašnih in glasnih bitij prazničnega decembra

9.12.2023 15:32

Prvi od decembrskih dobrih mož je v spremstvu angelov in parkeljnov otroke že obiskal. V Kapelah v občini Brežice ohranjajo tradicijo miklavževanja na domu, zadnji dve leti pa pripravljajo tudi večje srečanje strašnih in glasnih krampusov.

Kolesarstvo Pogačar v podobnem dresu kot v minuli sezoni

9.12.2023 15:13

Kolesarska ekipa UAE Emirates je predstavila nova oblačila za leto 2024. Najboljši kolesar na lestvici mednarodne zveze Tadej Pogačar bo v naslednji sezoni nastopal v podobnih dresih kot v minuli sezoni.

Zabava in slog “Stari, pusti petarde, pokanje je čist' mim'!"

9.12.2023 10:38

“Stari, pusti petarde, pokanje je čist' mim', sliš' se, kot da si na fronti, ko po mestu greš pozim'.” Na Mali terasi je v oddaji Kaj dogaja? v podporo tihim praznikom nastopila skupina Pirotehtarji.

Avtomobilnost Avto, ki bo že prihodnje leto prebojni model za e-mobilnost

9.12.2023 9:30

Visoke cene so ena glavnih ovir za množični prehod z avtomobilov z motorji na notranje zgorevanje na električna vozila. Citroën nam je pokazal povsem električni model eC3, ki na ceste prihaja leta 2024, s primerljivo ceno z bencinskim C3.

Glasba "Glasba je moja domovina"

9.12.2023 8:30

"Sem otrok novega vala. Poslušala sem Azro, pa tudi črnogorskega kantavtorja Miladina Šobića. Ne pozabimo skupine Ekaterina Velika," se spominja Sarajevčanka, ki je poklic ekonomistke pred 15 leti zamenjala za oder, od koder izziva močna čustva.

Kulinarika Najbolj dih jemajoče restavracije sveta: v morju in v oblakih

9.12.2023 6:25

Kar nekaj restavracij je po svetu, ki imajo dih jemajočo umestitev ali pa so arhitekturno impresivne, niso pa vse vredne obiska tudi zaradi gastronomske ponudbe. Na seznamih najboljših pa je tudi kar nekaj takih, ki se ponašajo z obojim.

Zanimivosti Popravila se lahko lotite kar sami – s pomočjo videoposnetkov

8.12.2023 18:10

Se vam je pokvaril pralni stroj ali hladilnik? Ne najdete serviserja oziroma bi morali na popravilo čakati več tednov? Družba ZEOS ima rešitev: sto videoposnetkov z naslovom Itak, da se da!

Znani Joshua Jackson po Diane Kruger in Jodie Turner Smith ljubi Lupito Nyong'o

8.12.2023 17:26

Govorice so se izkazale za resnične. Hollywood ima nov parček, ljubezenske iskrice so preskočile med igralcema Joshuo Jacksonom in Lupito Nyong'o.

Zanimivosti Kako so videti nove delovne uniforme Slovenskih železnic

8.12.2023 14:52

Zaposleni na Slovenskih železnicah bodo od nedelje naprej imeli novo podobo. Temnomodre uniforme bodo zamenjale uniforme v petrolejsko modri barvi, ki so jih zaposleni na SŽ-ju nosili vse od osamosvojitve Slovenije.

Ture avanture Nova naprava na Krvavcu velika pridobitev; vrata odpirajo štajerska smučišča

8.12.2023 13:57

Te dni na Krvavcu hitijo z zasneževanjem prvih smučarskih prog, da bi se lahko smučarska sezona čim prej začela. Smučarji se bodo na Zvoh lahko odpeljali s sodobno, tudi pokrito šestsedežnico, ki jo je z osmimi milijoni evrov sofinancirala država.

Znani Nepričakovana smrt lihtenštajnskega princa Constantina

8.12.2023 13:05

Pred dnevi je nenadoma umrl princ Constantin, najmlajši sin vladajočega lihtenštajnskega princa Hansa Adama II. Star je bil 51 let, vzroka smrti pa medijem (še) niso razkrili. 

Zanimivosti Nepridipravi izkoristili paniko zaradi stenic: dva moška "dezinsektirala" domove starejših

8.12.2023 10:05

Nedavno histerijo zaradi stenic v Franciji so hitro izkoristili nepridipravi. Francoska policija je namreč sporočila, da je pridržala dva moška, ki sta starejše ljudi goljufala z lažnimi dezinsekcijami in zaščitnimi mazili.

Stran 1 od 5
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov