Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Namesto 900 priznanih le okoli 30 poklicnih bolezni na leto Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije v Evropski uniji zaradi poklicnih bolezni vsako leto umre več kot 300.000 ljudi. V Sloveniji, kjer uradne ocene ni, poklicnih bolezni razen azbestnih že skoraj tri desetletja ne odkrivamo in ne preprečujemo.
Fakin: Otroška srčna kirurgija ostaja v okviru UKC-ja Ljubljana Otroška srčna kirurgija ostaja znotraj UKC-ja Ljubljana, je sporočil minister za zdravje Samo Fakin po dopoldanskem sestanku z vodstvi UKC-ja in inštituta za otroško srčno kirurgijo.
Mariborski družinski zdravniki: Trudimo se delati dobro, a stanje postaja nevzdržno Zdravniki družinske medicine Zdravstvenega doma Maribor opozarjajo na preobremenjenost.
Trboveljski zdravstveni dom bogatejši za zobotehnični laboratorij Zdravstveni dom Trbovlje je odprl nov zobotehnični laboratorij, ki bo po oceni direktorja doma Denisa Tomšeta prinesel izboljšanje predvsem za zaposlene, saj delovni pogoji prej niso bili najboljši.
V Ljubljani bo dežurni zdravnik za odrasle ob sobotah deloval le še v UKC-ju Z decembrom sobotne dežurne službe za odrasle v ZD-ju Ljubljana ne izvajajo več v enoti Metelkova, temveč le še v enoti splošne nujne medicinske pomoči na Bohoričevi ulici v prostorih ...
Slovenski kirurgi prvič otroku laparoskopsko odstranili tumor nadledvičnice Po večletnem nabiranju izkušenj z laparoskopskimi operacijami so v UKC-ju Ljubljana zdaj prvič to operacijo uspešno izvedli tudi pri triletnem otroku, ki so mu odstranili tumor nadledvičnice.
Ptujska urgenca bo, ampak ostaja neznanka, v kakšni obliki in kdo bo zagotovil dodaten denar Obisk ministra za zdravje Sama Fakina v ptujski splošni bolnišnici in ogled prostorov ni dal prav veliko odgovorov glede gradnje urgentnega centra.
V Sloveniji na ortodonta več let čaka 14.000 otrok in mladostnikov V Ljubljani je brez ortodonta ostalo več kot 700 otrok in mladostnikov.
Robida z opozorili glede programa otroške kirurgije na UKC-ju, kjer očitke zavračajo Nekdanji član sveta inštituta za otroško kirurgijo in strokovnjak za varnost bolnikov Andrej Robida je v pismu opozoril na nekatere nepravilnosti, ki so jih pri obravnavi otrok opazili v programu ...
Gregorič odstopil in zapustil inštitut za otroško srčno kirurgijo Priznani kirurg Igor Gregorič je pred tednom dni nepreklicno odstopil in zapustil Nacionalni inštitut za otroške srčne bolezni. Odstopno izjavo pa ima pripravljeno tudi v. d.
Slovenski otroci med najbolj fizično dejavnimi na svetu Slovenski otroci so med vodilnimi na svetu po fizični dejavnosti, je v nedavni raziskavi ugotovila Mednarodna zveza za aktivne in zdrave otroke AHKGA.
UKC Maribor ne sme sklepati podjemnih pogodb z lastnimi anesteziologi Ministrstvo za zdravje Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Maribor ni odobrilo posebnega programa na področju anesteziologije, na podlagi katerega bi lahko sklepali podjemne pogodbe tudi z ...
Bolnišnica v Rakičanu je bogatejša za negovalni oddelek V Splošni bolnišnici Murska Sobota so odprli negovalni oddelek s 15 posteljami za bolnike, ki potrebujejo dodatno nego, v obdobju gripe pa bo namenjen še izolaciji in hospitalizaciji bolnikov.
"Gonilna sila okužb z virusom HIV so osebe, ki ne vedo, da so okužene." Poznaš svoj status? Okužba z virusom HIV je še vedno neozdravljiva, a sodobna zdravila ljudem omogočajo normalno življenje, brez strahu, da bi okužili ljudi okoli sebe, celo otroke, ki jih zaplodijo, saj je virus v ...
Število obolelih za ošpicami je po svetu naraslo za skoraj tretjino V letu 2017 je po uradnih podatkih za ošpicami po svetu zbolelo 173.000 ljudi, kar je 30 odstotkov več kot leto prej.
Slovenija je ena najvarnejših držav za rojevanje Evropsko poročilo o zdravstvenem stanju nosečnic in novorojenčkov leta 2015 Slovenijo uvršča med najvarnejše države za rojevanje na svetu, težavo še vedno predstavljata čezmerna telesna teža in ...
S pravočasno diagnozo do 60-odstotne možnosti ozdravitve raka pljuč V Sloveniji za pljučnim rakom vsako leto zboli okoli 1.400 ljudi.
Alkohol je v Sloveniji vzrok za 1.000 smrti na leto Zaradi čezmernega pitja alkohola in posledic v Sloveniji še vedno umre veliko ljudi.
Podatke o ortopedskih vsadkih ima večina bolnišnic le na papirju Ortopedska bolnišnica Valdoltra ima edina v Sloveniji vzorno urejene in digitalizirane evidence o vsadkih, vse druge bolnišnice pa te vodijo zgolj na papirju.
ICIJ razkriva: Medicinski pripomočki v Evropi brez ustreznih kliničnih preizkusov Industrija medicinskih pripomočkov v Evropi hitro raste, izdelki pa se znajdejo na trgu, še preden so dovolj preizkušeni in varni za zdravje ljudi, je razkril Mednarodni konzorcij preiskovalnih ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Izjava dneva
link
Peter Prevc
11. december 2018 ob 11:38 Se veselim, a sem umirjen. Konec koncev ne vem, kaj lahko pričakujem. Tja grem, da vidim, kje sem, kaj zmorem, kaj sem natreniral in kaj so storili drugi. Rad bi videl, kaj dobri skoki, ki jih naredim na treningu, pomenijo na tekmi.
Več novic ...
Kazalo