Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Sprememba zakonodaje vendarle rešitev za otroke s srčnimi boleznimi Huda kadrovska stiska na otroški kardiologiji je pristojne le prisilila, da z nujnimi spremembami zakonodaje omilijo zaposlovanje tujih zdravnikov v izjemnih primerih.
Strokovna direktorica pediatrične klinike prosila za takojšnjo razrešitev Nov zaplet pri reševanju otroške kardiologije.
Na Madžarskem pridržane večje količine prehranskih dopolnil Zdravstveni inšpektorat RS je prek sistema AAC (Administrative Assistance and Cooperation) od madžarskih organov dobil obvestilo o pridržanju večjih količin prehranskih dopolnil.
"V Sloveniji vlada mokra kultura, kar pomeni, da je pitje alkohola splošno sprejeto" Slovenija spada med mokre kulture, kjer so alkoholne pijače družbeno vezivo, so sestavni del praznovanj in pomembnih življenjskih dogodkov, uživanje alkohola je tako v naši družbi popolnoma ...
Nenehno bolnišnično oskrbo na otroški kardiologiji bosta prevzela dva pediatra V UKC-ju Ljubljana še nimajo dveh pediatrov kardiologov, ki bi zagotavljala nenehno bolnišnično oskrbo.
Med delavci v vročini: "Delali bi tudi v Afriki, če bi nas tja poslali" Kljub visokim temperaturam in močnemu sevanju UV-žarkov, gradbeni, cestni in tudi luški delavci večino dneva preživijo na prostem, kar lahko vodi v resne zdravstvene težave.
S seznama duševnih bolezni transspolnost, na seznam zasvojenost z igrami Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je na seznam duševnih in vedenjskih motenj letos uvrstila med drugim odvisnost od računalniških iger in motnjo kopičenja, s seznama pa umaknila transspolnost.
Sindikat delavcev v zdravstveni negi še ne bo odmrznil stavke V Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije so sklenili, da bodo z odločitvijo o odmrznitvi stavke počakali na novo vlado, od katere pa pričakujejo takojšnje ukrepanje.
Dobnikar: Odločitev o morebitnem napotovanju otrok v tujino je v rokah UKC-ja Brane Dobnikar je ob nastopu funkcije vršilca dolžnosti direktorja Nacionalnega inštituta za otroško srčno kirurgijo poudaril, da je trenutno njegova temeljna naloga nadaljevanje začetih postopkov.
Slovenščina ne bi smela biti več pogoj za iskanje novega otroškega kardiologa Čez manj kot dva tedna bo ljubljanski klinični center ostal brez otroškega kardiologa, zato na novo vlado še posebej težko čaka zdravstvo, ki nujno potrebuje obljubljene reforme.
Nizozemski fenomen: vas, v kateri živijo le ljudje s hudo demenco Po 65. letu je dementen že vsak peti človek; ker število obolelih za to dolgotrajno boleznijo, ki izčrpa tudi svojce, narašča, je tudi v Sloveniji primerno iskati alternativo za oskrbo: edinstven ...
"Dojenje in cepljenje učinkovita v boju proti genitalnim rakavim obolenjem" Profesor Harald zur Hausen je iskriv sogovornik, zavezan znanosti in raziskovanju.
Vse več padcev s češenj: v mesecu in pol dvakrat toliko kot v vsem letu 2017 Letos se v urgentnem kirurškem bloku in kliničnem oddelku za travmatologijo Kirurške klinike UKC Ljubljana po navedbah oddelčnega predstojnika Mateja Cimermana spopadajo z vse več padci s češenj.
ZZS: Referendum ni prava pot do samostojne zobozdravniške zbornice Na seji Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) je prevladala podpora ustanovitvi samostojne zobozdravniške zbornice, a referenduma o odcepitvi zobozdravnikov niso razpisali.
Brane Dobnikar, novi v. d. direktorja Inštituta za otroške srčne bolezni Svet Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni je na dopisni seji za novega vršilca dolžnosti direktorja inštituta imenoval pravnika Braneta Dobnikarja.
Pomanjkanje medicinskih sester ni tako kritično, kot se prikazuje V Sloveniji primanjkuje delavcev v zdravstveni negi, največje pomanjkanje pa naj bi bilo v bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Informacijo je sindikat medicinskih sester Florence – Pergam zanikal.
Ob novem pojavu ošpic v Mariboru: "Ni razlogov za preplah, če smo cepljeni" Položaj je pod nadzorom, so po šestih primerih okužbe z ošpicami v tej sezoni zagotovili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Opozorili so na pomen cepljenja.
Julija napotitve v tujino, če UKC-ju ne uspe najti še dveh otroških kardiologov Trije otroški kardiologi, ki so maja dali odpoved v UKC-ju Ljubljana, dokončno odhajajo julija. Doslej jim je uspelo pridobiti že nekaj strokovnjakov, manjkata pa še dva kardiologa.
Slovenci se počutijo bolj zdrave, hkrati se polovica odraslih prehranjuje pretežno nezdravo Peta nacionalna raziskava z zdravjem povezan vedenjski slog, ki je potekala leta 2016, je pokazala, da se polovica odraslih v Sloveniji prehranjuje pretežno nezdravo, več kot polovica pa jih je ...
Še tri okužbe z ošpicami v Mariboru V Mariboru so potrdili še tri okužbe z ošpicami, so sporočili iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Obolele so obravnavali ambulantno in se zdravijo doma.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Izjava dneva
link
Matej Tonin
22. junij 2018 ob 13:52 Zavedam se, da je moja vloga začasna. Poskrbel bom predvsem, da bodo postopki konstituiranja DZ-ja tekli nemoteno, hitro in čim bolj učinkovito.
Več novic ...
Kazalo