Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Zdravje - Arhiv

Za ošpicami zbolel otrok iz vrtca v Komendi

Za ošpicami je tokrat zbolel predšolski otrok, ki obiskuje vrtec Mehurčki v Komendi. To je že drugi primer v Komendi, v sredo se je izvedelo, da je zbolel tretješolec iz osnovne šole Komenda Moste.

MOL dražbo zemljišča ob URI-ju Soča prestavil na januar

Mestna občina Ljubljana je prejela obvestilo Okrajnega sodišča v Ljubljani o vpisu zaznambe na zemljišče ob URI-ju Soča. Zoper sklep bodo podali ugovor, javno dražbo pa bodo prestavili na januar.

Na psihiatrični kliniki zaradi legionele zaprli enega od oddelkov

Na enoti za gerontopsihiatrijo Univerzitetne psihiatrične klinike Ljubljana se je z legionelo okužilo sedem ljudi, eden izmed njih je umrl, a je imel sočasno več pridruženih bolezni. Oddelek bo do zamenjave vodovodnih cevi zaprt.

Skupščina ZZZS zavrnila finančni načrt za prihodnji dve leti

Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije na seji ni potrdila finančnega načrta zavoda za prihodnji dve leti.

Avstralija opečenim na Novi Zelandiji pošilja dva kvadratna metra kože

Avstralija je ljudem, ki so zaradi izbruha novozelandskega ognjenika Whakaari dobili hude opekline, poslala neobičajno "darilo" – 20.000 kvadratnih centimetrov oziroma dva kvadratna metra kože.

Sodna zaznamba na zemljišču ob URI Soča

Okrajno sodišče v Ljubljani je v sredo odločilo o vpisu zaznambe na funkcionalno zemljišče ob Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu (URI) Soča. MOL ima zdaj osem dni, da vloži ugovor zoper sklep sodišča, ki bo vpisalo zaznambo v zemljiško knjigo.

Nov primer ošpic: zbolel učenec osnovne šole Komenda Moste

V Sloveniji imamo še en primer ošpic. Okužil se je učenec Osnovne šole Komenda Moste, okužbo pa so že potrdili na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, je poročala TV Slovenija. V šoli starše prosijo, da preverijo cepilni status svojih otrok.

ZZZS: 29 evrov ne bo dovolj za dopolnilno zavarovanje

Kakšna bo usoda dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja? Ga bo država po dolgih letih napovedi res ukinila in s čim ga bo nadomestila?

Zaradi domnevnih ošpic dvakrat zaprli del škofjeloškega zdravstvenega doma

V škofjeloškem zdravstvenem domu so v ponedeljek obravnavali dva bolnika, ki sta kazala znake ošpic. Za enega od bolnikov se je izkazalo, da ošpic nima, pri drugem pa še čakajo na izvide.

DZ poziva vlado, naj ukrepa glede zemljišč pri Soči, morebitni kupec se umika

Odbor DZ-ja za zdravstvo predlaga vladi, da v skladu z zakonom o glavnem mestu pozove k sodelovanju pri pripravi in uskladitvi prostorskega načrta MOL-a, da bo status zemljišč, potrebnih za delovanje URI Soča, zagotavljal možnosti za nadaljnji razvoj.

Zaradi odmevne Krisove zgodbe se je povečal obisk pri genetikih

Bodo v Sloveniji pri novorojenčkih opravljali gensko testiranje tudi za postavitev diagnoze za cistično fibrozo in spinalno mišično distrofijo?

Na Samoi po izbruhu ošpic aretirali aktivista proti cepljenju

Na Samoi, kjer je prišlo do izbruha ošpic, zaradi katerih je v zadnjih tednih umrlo 65 ljudi, so aretirali aktivista proti cepljenju.

Na gastroenterološki kliniki zaradi prostorske stiske bolniki kar na hodnikih

Na ljubljanski gastroenterološki kliniki se spopadajo s takšno prostorsko stisko, da pacienti, večinoma rakavi bolniki, dobivajo infuzijske terapije kar na hodnikih. Rešitev bi ponudila gradnja nove klinike, a se zatika pri pridobitvi sredstev.

Na sestanku pri ministru o čakalnih dobah in prenovljenih cenah storitev

Direktorji bolnišnic in predstavniki ZZZS-ja so na sestanku pri ministru za zdravje Alešu Šabedru med drugim iskali vzroke za skokovito podaljševanje čakalnih dob za določene storitve in govorili o prenovljenem vrednotenju zdravstvenih storitev.

Ker ZZZS zamuja z odločbami, bolniki ostajajo brez bolniškega nadomestila

Na varuha človekovih pravic se vsak dan obračajo posamezniki, ki zaradi bolezni niso sposobni za delo, a jim Zavod za zdravstveno zavarovanje ne izda pravočasno odločbe o podaljšanju bolniškega dopusta.

Šest novih primerov ošpic, prvi oboleli naj bi se okužil v Belgiji

V Sloveniji so se pojavili novi primeri ošpic. Bolezen naj bi iz Belgije prinesel posameznik, ki je nato okužil še pet ljudi iz ljubljanske in kranjske regije.

Kontracepcijska tableta le enkrat na mesec?

Ameriški raziskovalci so razvili kontracepcijsko tabletko, ki je namenjena izboljšanju učinkovitosti dnevnih peroralnih kontracepcijskih sredstev, ki jih mnoge ženske večkrat pozabijo vzeti. Ključna prednost: vzeti bi jo bilo treba le enkrat na mesec.

V šempetrski bolnišnici 130 zaposlenih preveč?

V šempetrski bolnišnici, ki ima skoraj šestmilijonsko izgubo in več kot 12 milijonov evrov zapadlih dolgov do dobaviteljev, naj bi bilo preveč zaposlenih, delo pa neprimerno organizirano.

Pediatrom je prekipelo, zahtevajo prenovo preventivnih programov

Pediatri od ministrstva za zdravje zahtevajo, da še letos sprejme prenovljen pravilnik o programu preventivnih pregledov otrok in mladostnikov. Za prenovo si prizadevajo že 17 let, in kot opozarjajo, če ne bodo zdaj uslišani, bo nastala dolgoročna škoda.

Zakaj se cepiti, kako pridobivamo cepivo in kako prebolevamo gripo?

V UKC-ju Ljubljana so prejšnji teden že potrdili sedem primerov gripe, ki jih sicer ne moremo opredeliti kot začetek epidemije. Kljub temu se je zanimanje za cepljenje proti gripi letos zelo povečalo.

Prijavite se na e-novice