Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Vipavska hitra cesta je med Vipavo in Nanosom proti Nanosu zaprta zaradi prometne nesreče.

Zdravje - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Izobraževanje, ki je ključno za uspešno oživljanje, pri nas temelji na entuziazmu

Ukrepanje tako laikov kot tudi urgentnih ekip na področju oživljanja se z leti izboljšuje, za večji napredek pa bi bila potrebna večja dejavnost države pri izobraževanju, saj zdaj to področje temelji zlasti na entuziazmu.

Na Hrvaškem sprožili ukrepe proti epidemiji ošpic

Iz Hrvaške poročajo o epidemiji ošpic, ki se je najbolj razširila v Zagrebu. Med 51 obolelimi po vsej Hrvaški je bilo 23 obolelih necepljenih, več kot polovica je bila starejših od 30 let.

Palčica Pomagalčica in Zveza prijateljev mladine dorekli prenos sredstev za Krisa

Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki je v torek sklenilo donatorsko pogodbo z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, s katero bo ta prevzela 2,3 milijona evrov zbranih donatorskih sredstev za plačilo stroškov zdravljenja dečka Krisa.

Prepoved prodaje izdelkov iz konoplje razburila kmete

Slovenija je na podlagi posodobljene evropske Uredbe o novih živilih − to so živila oziroma sestavine, ki so bile v Evropski uniji pred majem 1997 v rabi redko ali nikoli − prepovedala izdelke, ki vsebujejo kanabinoide, med drugim tudi kanabidiol ali CBD.

Zakaj uprava za varno hrano ni obvestila potrošnikov o mesnih izdelkih z žveplovim dioksidom?

Uprava za varno hrano je zavrnila očitke, da potrošnikov ni ustrezno obvestila, da so v nekaterih mesnicah treh največjih trgovskih verig mesu za pleskavice in čevapčiče dodajali žveplov dioksid.

Sviz se zavzema za vzpostavitev specialistične ambulante za kulturnike

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) je prejšnji teden pozval ministra za kulturo Zorana Pozniča, naj se odzove na pobudo zaposlenih v kulturi za vzpostavitev specialistične zdravstvene ambulante.

Za Gala še ni zbranega dovolj denarja, starši iščejo drugo društvo

Starši šestletnega Gala, ki se bojuje s prirojeno deformacijo rok in bi za operacijo v ZDA potreboval 120.000 evrov, nadaljujejo humanitarno akcijo zbiranja denarja za sina.

"Visenje" na spletu in določene vrste duševnih motenj so povezani. A kako?

Številne raziskave ugotavljajo povezave med uporabo spletnih omrežij in duševnim zdravjem oz. stopnjo samospoštovanja, sočasno pa strokovnjaki zaznavajo porast težav v duševnem zdravju, a za zdaj še ne morejo reči, kakšna je povezava.

Od novembra bo v DR Kongo na voljo novo cepivo proti eboli

V DR Kongo se še vedno spopadajo z izbruhom ebole, čeprav je število novih primerov okužbe veliko manjše kot na vrhuncu aprila. Ob tem bo kmalu na voljo drugo cepivo proti tej bolezni, ki ga je lažje proizvajati.

Pravočasna paliativna oskrba zagotavlja boljšo kakovost življenja do smrti

Paliativna oskrba je ena od temeljnih človekovih pravic, do katere bi morali imeti dostop vsi neozdravljivo bolni, ki jo potrebujejo in želijo, in njihovi svojci.

Parlamentarni odbor podprl dodatna sredstva za pripravnike v zdravstvu

Odbor državnega zbora za zdravstvo je z desetimi glasovi za in enim proti podprl novelo zakona o zdravniški službi, ki jo je vlada poslala v parlament po nujnem postopku. Z njo želi zagotoviti dodatna sredstva za pripravništva in specializacije do 2021.

Direktor izolske bolnišnice Nardin bo kot v. d. vodil tudi šempetrsko

Šempetrska bolnišnica, ki se spopada s kar šestmilijonsko izgubo, dvanajst milijonov evrov pa dolguje dobaviteljem, ima novo vodstvo.

V nekaterih mesnicah dodajali mletemu mesu žveplo v prahu

Inšpektorji so odkrili, da so v nekaterih mesnicah treh trgovskih verig mesu za pleskavice in čevapčiče dodajali alergen aditiv iz skupine sulfitov, žveplov dioksid, oziroma žveplo v prahu. Gre za dodatek, ki staremu mesu vrne rdečo barvo in svež videz.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje draži tudi Adriatic Slovenica

Premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja bo novembra višja tudi v zavarovalnici Adriatic Slovenica. Zavarovanci bodo po novem plačevali 34,5 evra na mesec. Od septembra so premije že višje v zavarovalnicah Vzajemna in Triglav.

Mojca Z. Dernovšek, psihiatrinja: Tesnobe ne moremo odpraviti, lahko pa jo nadziramo

Kako se lahko tesnoba iz koristnega čustva, ki nas varuje pred nevarnostmi, razvije v uničujočo silo naše duševnosti? Psihiatrinja Mojca Zvezdana Dernovšek odgovarja – z učenjem. V življenju se napačno naučimo, da je nekaj nevarno, pa to v resnici ni.

Tretjina otrok po svetu podhranjenih ali pretežkih

Približno 200 milijonov otrok, mlajših od pet let, ima zdravstvene težave zaradi napačne prehrane – vsaj eden od treh je bodisi podhranjen bodisi ima čezmerno telesno težo.

Breme samomora

Število samomorov se je v zadnjih 15 letih sicer zmanjšalo za tretjino, a še vedno smo med tistimi državami, kjer je samomorov največ.

Slepi in slabovidni želijo enake možnosti, vendar ne le na deklarativni ravni

Slepi in slabovidni drugi četrtek v oktobru zaznamujejo svetovni dan vida, 15. oktober pa je Mednarodna zveza slepih leta 1970 izbrala za mednarodni dan bele palice.

Zdravstveno zavarovanje praznuje 130. obletnico

Na Slovenskem praznujemo 130. obletnico ustanovitve prve bolniške blagajne v Ljubljani, katere namen je bilo zagotavljanje socialnih pravic delavcev med boleznijo in pravice do zdravstvenih storitev.

Krvi se ne da kupiti v trgovini, v Sloveniji pa je zberemo za dve cisterni

"Skoraj 100 tisoč zbranih litrov zadostuje potrebam slovenskega zdravstva po krvnih komponentah. Ni potrebe po uvažanju krvi, ki pa je prav tako ne izvažamo, čeprav mnogi tako mislijo," zatrjuje Polonca Mali, specialistka transfuzijske medicine.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...