Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zdravje - Arhiv

Družba vse bolj razvija narcistično kulturo

Vsak od nas bi moral imeti zdravo mero narcisizma, je prepričana psihoterapevtka Polona Matjan Štuhec. Ta namreč vodi v radost in veselje. Bolj problematičen pa je tisti, ki sodi v osebnostno motnjo.

Komisija DZ-ja: Krivice, si so jih utrpeli slepi in slabovidni otroci ter njihovi starši, je treba popraviti

Komisija DZ-ja je sprejela predlog, da z dopolnitvijo zakonske ureditve popravi krivice, ki so bile storjene, ko so morali starši slepih in slabovidnih otrok izbirati med dodatkom za nego otroka in za pomoč in postrežbo, čeprav se ne izključujeta.

Po ocenah je na Hrvaškem za gripo zbolelo 200.000 ljudi

Zaradi gripe je na Hrvaškem do konca prejšnjega tedna umrlo 75 ljudi. To je največja epidemija gripe v državi v zadnjih petih letih, saj je po uradnih podatkih zbolelo 48.080 ljudi, po neuradnih pa kar 200.000.

Zbornica zdravstvene nege ogorčena glede napovedi novih nalog medicinskih sester

V zbornici zdravstvene in babiške nege so ogorčeni nad izjavo ministra za zdravje Sama Fakina, ki je napovedal, da bi lahko nekatere administrativne naloge prevzela diplomirana medicinska sestra.

Zaradi gripe v Ljubljani letos precej več hospitalizacij in zapletov

Ob epidemiji gripe v UKC-ju Ljubljana opažajo letos več hospitalizacij in smrti zaradi zapletov, povezanih z gripo. V letošnji sezoni je zaradi teh zapletov v UKC-ju umrlo 29 bolnikov.

Direktor izolskega zdravstvenega doma osumljen zlorabe položaja

Koprski kriminalisti so sklenili predkazenski postopek zoper direktorja enega od javnih zdravstvenih zavodov na območju PU Koper in njegovega bivšega ožjega sodelavca. Neuradno naj bi šlo za direktorja ZD Izola Evgenija Komljanca, ki očitke ostro zavrača.

Fakin: Težav je veliko, a teza o razpadu sistema je pretirana

Minister za zdravje Samo Fakin je po pogovoru z direktorji zdravstvenih domov napovedal prenovo obračunskega modela, prevetritev glavarinskih količnikov, administrativne razbremenitve in mesečna srečevanja z direktorji.

Posavci želijo, da brežiška bolnišnica ostane regionalna bolnišnica

Predsednik Sveta regije Posavje Ivan Molan poudarja, da strategija, ki splošno bolnišnico Brežice označuje kot lokalno in ne regionalno, postavlja Posavje v podrejen položaj, saj bo bolnišnici tako zagotovljenega manj denarja.

Tomislav Klokočovnik, predstojnik srčne kirurgije, odhaja iz UKC-ja

Predstojnik kliničnega oddelka za kirurgijo srca in ožilja v UKC-ju Ljubljana Tomislav Klokočovnik se je odločil, da bolnišnico zapusti, ne glede na to, da je generalni direktor Aleš Šabeder njegovo odpoved sprva zavrnil.

Minister za zdravje razburil zdravniško zbornico

Minister za zdravje Samo Fakin je v odzivu na kritike sindikata Fides dejal, da razmere v zdravstvu niso kritične in da ministrstvo povečuje število zdravstvenenga osebja. Zdravniška zbornica pa ministru očita, da ne pogleda onkraj številk.

Tifus? Malarija? RSV? Britanski študentje šolnino plačujejo s prostovoljnimi okužbami

Vse več britanskih študentov, ki si le stežka privoščijo plačilo šolnine, se v zameno za nekaj tisoč evrov prostovoljno okuži z virusi nevarnih bolezni, kot so tifus, malarija ali pljučnica.

Jeseniška bolnišnica za požarno sanacijo potrebuje 2,7 milijona evrov

Po požaru v jeseniški splošni bolnišnici se je svet zavoda seznanil z odpravljanjem posledic požara. Opozorili pa so tudi na nujnost vgradnje evakuacijskih dvigal in drugih ukrepov požarne sanacije, ki bi stali 2,7 milijona evrov.

Tomislav Klokočovnik, predstojnik srčne kirurgije v UKC-ju Ljubljana, ponudil svojo odpoved

Predstojnik kliničnega oddelka za kirurgijo srca in ožilja v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana Tomislav Klokočovnik je direktorju UKC-ja ponudil odpoved, potem ko je nekaj njegovih sodelavcev podpisalo zahtevo za njegovo razrešitev.

Fakin ponudil več denarja. Sestre: Pozabil je na nas. Zdravniki: To ne zmanjša obremenitev.

Napoved zdravstvenega ministra, da se bodo plače povišale bolj obremenjenim zdravnikom, ni naletela na široko odobravanje znotraj zdravstvenega sistema.

Rudy Douven: Naj zavarovalnice tekmujejo za potrošnike, bolnišnice pa za zavarovalnice

Kako zdravstvo ohraniti vzdržno, dostopno in solidarno? V vprašanje so zagrizli trije strokovnjaki, tudi ob primeru Nizozemske.

Na Debelem rtiču zaživel center za osebe s posebnimi potrebami

Na Debelem rtiču bodo odprli nov Center Obala za osebe s posebnimi potrebami, ki so ga ob številnih zapletih gradili od leta 2015.

Ženski možgani se zdijo tri leta mlajši od moških enake starosti

Po ugotovitvah ameriških raziskovalcev se možgani žensk zdijo v povprečju tri leta mlajši od možganov moških enake starosti. Ženske tudi sicer živijo dlje in vztrajneje ohranjajo miselno ostrino.

Fakin o pomanjkanju zdravnikov: Če ne bo domačih, bodo pa iz tujine

Ministrstvo za zdravje predlaga spremembo kolektivne pogodbe tako, da bi zdravniki z več opredeljenimi bolniki dobili višje plačilo.

Za rakom vsako leto na novo v Sloveniji zboli več kot 12.000 ljudi

Ob svetovnem dnevu boja proti raku se vrstijo številni pozivi, naj vsak po svojih močeh prispeva k zmanjšanju dejavnikov tveganja za rakave bolezni. Na NIJZ-ju opozarjajo na velik pomen zdravega življenjskega sloga, ki pomembno zmanjša tveganje.

V vzhodni Evropi vse več primerov afriške prašičje kuge

Po Evropi se še naprej širi afriška prašičja kuga, med drugim so več primerov potrdili na Madžarskem, v Bolgariji in Romuniji.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...