O zabavah so bili inšpektorji obveščeni iz medijev. Foto: Pixabay
O zabavah so bili inšpektorji obveščeni iz medijev. Foto: Pixabay

V lokalu Osare Caffe so namreč v zadnjih dneh pripravili več zabav, pri tem pa niso upoštevali navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Obiskovalci niso nosili mask in se niso držali predpisane razdalje, je razvidno iz posnetkov, ki jih je lokal objavil na družbenem omrežju Instagram.

Lastnik lokala: Okuženih zagotovo ni

Lastnik lokala je sin nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča. Slednji je v telefonskem pogovoru za TV Slovenija povedal, da imajo seznam gostov, da okuženih zagotovo ni, da je bila pred zabavami na ogledu zdravstvena inšpekcija, ki ni ugotovila nobenih kršitev. Dodal je tudi, da so za soglasja oziroma mnenje zaprosili Nacionalni inštitut za javno zdravje.

S primerom je prav tako seznanjena policija. Na kraju dogodka sicer policisti niso ugotovili kršitev, so bili pa o njih obveščeni, so zapisali na Policijski upravi Koper. Zadevo na policiji sicer še preverjajo, predvsem v smislu potrditve morebitnih kršitev različnih veljavnih zakonov.

Inšpektorat: Informacij o drugih zabavah nismo prejeli

Pretekli konec tedna so sicer inšpektorji poleg prioritetnega nadzora nad spoštovanjem odločb o karanteni izvajali tudi redni nadzor nad spoštovanjem priporočil NIJZ-ja v gostinskih lokalih. Kot so zapisali na inšpektoratu, informacij o drugih zabavah na obali niso prejeli.

Še vedno sicer velja, da je dovoljeno zbiranje do 50 ljudi, a mora organizator voditi evidenco udeležencev. Za večje javne prireditve pa mora organizator pridobiti pozitivno mnenje NIJZ-ja. Prireditve se lahko v tem primeru udeleži do 500 obiskovalcev. Delovanje nočnih lokalov in diskotek pa je prepovedano.

Inšpektorat zaradi zabav nad koprski lokal