Policistka bi se morala že sama umakniti iz preiskave, pravi Stojnšek. Foto: BoBo
Policistka bi se morala že sama umakniti iz preiskave, pravi Stojnšek. Foto: BoBo

Zdravnika Ivana Radana, ki je osumljen, da je lani decembra in januarja skrajšal življenje bolnikoma na nevrološki kliniki, je ta teden zaslišala policija. Vzporedno s tem pa poteka na policiji še ena preiskava. Prijateljica Radana dela kot kriminalistka v kriminalističnem oddelku, ki preiskuje dogodke na nevrološki kliniki. To poraja vprašanje: Ali in kako je lahko vplivala na preiskavo?
Na policiji zagotavljajo, da se to ni zgodilo. "Ne, na konkretno preiskavo nikakor ne. Na konkretno preiskavo že od začetka ni mogla vplivati. Se pravi, preiskava kot taka ni ogrožena," je zatrdil medijski predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek.

Na policiji zatrjujejo, da ni bila neposredno vključena v preiskavo na nevrološki kliniki. A to je očitno zgolj naključje, saj sama ni niti nadrejenim niti sodelavcem povedala, da pozna Radana, čeprav bi to že iz higieničnih razlogov morala storiti.

"Že iz higieničnih razlogov se pričakuje, da se izloči iz preiskave in da to pove tudi sodelavcem in predstojniku, da je v kakršni koli povezavi s primerom," je poudaril Stojnšek.
In kaj so storili njeni nadrejeni? "Ja, kriminalistka še vedno opravlja svoje delo," je potrdil Stojnšek. Sprožili so, pravijo, delovnopravni postopek, ki jo lahko na koncu spravi tudi ob službo. Radana pa so ta teden zaslišali na policiji, na začetku tedna pa je svoj zagovor posredoval tudi zdravniški zbornici, kjer se bo moral zagovarjati pred senatom razsodišča. Kdaj bo senat razsojal, pa še ni znano.