Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Svet zavoda je Jurija Šorlija za v. d. direktorja Bolnišnice Topolšica imenoval za obdobje do imenovanja novega direktorja oz. za največ eno leto, je za Slovensko tiskovno agencijo povedal predsednik sveta bolnišnice Franci Lenart.

Šorli Bolnišnico Topolšica vodi od sredine leta 2016, pri čemer je bil najprej v. d. direktorja, jeseni 2019 pa je bil imenovan za polni mandat. Ker mu redni mandat poteče 18. novembra, je svet zavoda danes moral imenovati v. d. direktorja.

Zapleti pri razpisih

Letošnji prvi razpis za mesto direktorja Bolnišnice Topolšica je bil objavljen 11. avgusta. V roku so prispele štiri prijave, ena pa je bila vložena v nasprotju z razpisnimi pogoji. Razpisna komisija je nato ugotovila, da en prijavitelj ne izpolnjuje razpisnih pogojev, zato je na razgovor povabila tri kandidate, nobeden od teh pa na tajnem glasovanju ni prejel zadostne večine glasov prisotnih članov sveta zavoda, zato so razpis ponovili.

Ponovljeni razpis je bil objavljen 27. oktobra, pravočasno je prispelo pet prijav, ena pa je bila vložena v nasprotju z razpisnimi pogoji. Razpisna komisija je dva od petih kandidatov pozvala k dopolnitvam. "Pričakujemo, da bodo te vloge dopolnjene še v tem tednu," je pojasnil Lenart. Ko bo razpisna komisija opravila vse potrebne postopke, se bo svet zavoda sestal na redni seji, ki bo v novembru, ko bo po načrtih odločal o imenovanju direktorja za polni mandat.

Manj uspešno pa je za zdaj iskanje strokovnega direktorja Bolnišnice Topolšica, saj na nobenega od dveh razpisov ni prispela nobena prijava.

Kot je pojasnil Lenart, v. d. strokovnega direktorja za zdaj niso imenovali, saj bodo najprej izvedli imenovanje direktorja bolnišnice in pričakujejo, da bo tudi izbrani kandidat ali kandidatka imel svoje predloge glede strokovnega direktorja.

Bolnišnica doslej strokovnega direktorja ni imela, z novim ustanovitvenim aktom pa je predvideno dvotirno upravljanje, je pojasnil Lenart.