Splošna bolnišnica Celje. Foto: BoBo/Tina Kosec
Splošna bolnišnica Celje. Foto: BoBo/Tina Kosec

Ob Margareti Guček Zakošek je tokrat kandidiral tudi nekdanji župan Dobrepolja Janez Pavlin, ki je v preteklosti kandidiral tudi za direktorja ljubljanskega kliničnega centra. Oba kandidata sta članom sveta zavoda predstavila svoja programa in vizijo razvoja bolnišnice. Po predstavitvi in pogovoru pa so člani sveta zavoda opravili razpravo.

Sorodna novica Zakulisne igre pri izbiri novega direktorja celjske bolnišnice

Na tokratni seji so svetniki izglasovali tudi novega predsednika. Z večino glasov je bil na to funkcijo imenovan predstavnik ustanovitelja bolnišnice Peter Požun.

Svet zavoda je na lanski oktobrski izredni seji Guček Zakoškovi odpovedal pogodbo o zaposlitvi na delovnem mestu direktorice in za vršilca dolžnosti takrat imenoval Dragana Kovačića. Odpoved so Guček Zakoškovi dali na podlagi sodbe ljubljanskega višjega delovnega sodišča, ki je razveljavilo sklep o njenem imenovanju za direktorico bolnišnice februarja 2018.

Višje sodišče je potrdilo sodbo Delovnega sodišča v Celju, ki je razsodilo, da je bil februarski sklep sveta zavoda bolnišnice o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico celjske bolnišnice nezakonit in se razveljavi. Razpisna komisija bolnišnice je namreč v takratnem postopku izločila kandidaturo Branka Gabrovca, ker naj ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev, Gabrovec pa je vložil tožbo zoper bolnišnico in z njo uspel.

Sodišče je celjski bolnišnici naložilo, da znova odloči o imenovanju direktorja in v novem postopku opravi izbiro med vsemi na razpis iz leta 2018 prijavljenimi kandidati. Poleg Guček Zakoškove, Pavlina in Gabrovca je takrat kandidirala še Irena Nunčič. Vendar Gabrovec in Nunčičeva tokrat nista kandidirala in sta na mizi ostali le kandidaturi Pavlina in Guček Zakoškove.