SB Celje. Foto: Srdjan Živulović/BoBo
SB Celje. Foto: Srdjan Živulović/BoBo

V celjski bolnišnici pravijo, da v omenjenem dopisu Lavričeva pavšalno, brez konkretnih navedb ali dokazil, očita mobing. V bolnišnici imajo v skladu s predpisi notranji postopek obravnave prijav mobinga, po pregledu katerega je mogoče ugotoviti, da tovrstnih prijav zoper Guček Zakoškovo ni bilo, jih je bilo pa kar nekaj podanih zoper Lavričevo. Zaradi njenega delovanja je bolnišnica v preteklosti obravnavala tudi pobudo sindikata delavcev celjske bolnišnice, so dodali.

"Prav tako so pavšalne navedbe o netransparentnem vodenju bolnišnice, ki je ves čas poslovanja pod nadzorom tako sveta zavoda kakor tudi zunanjih institucij, vse to pa je nekdanji vodji sektorja financ seveda poznano. Tudi očitki, da se je od Lavričeve zahtevalo, da odpušča zaposlene, so neresni. Lavričeva na svojem delovnem mestu nikdar ni imela pooblastil ali možnosti niti za sklepanje niti za odpovedovanje pogodb o zaposlitvi," so navedli v celjski bolnišnici.

Dodali so, da so zoper Lavričevo uvedli postopek izredne odpovedi delovnega razmerja, ker je grobo kršila svoje zakonske in pogodbene obveznosti, povezane s postopki javnih naročil in delovnopravno zakonodajo. Vse posledice ravnanj Lavričeve bodo predvidoma ugotovljene in zbrane prihodnji teden, takrat bo bolnišnica zoper njo sprožila tudi vse druge ustrezne postopke, so zapisali.

Guček Zakoškova je za STA povedala, da v celoti podpira navedbe bolnišnice in ostro zavrača vse očitke. "Menim, da gre za ponovni poskus moje diskreditacije pred sejo sveta zavoda, na kateri bodo ponovno odločali o direktorju bolnišnice. Na dopis Lavričeve se bom odzvala v ustreznih pravnih postopkih in ne prek medijev," je še dejala.

Lavričeva je v četrtek za TV Slovenija povedala, da je Guček Zakoškova bolnišnico vodila nepregledno, v tajnosti, preprečevala naj bi pošiljanje pomembnih podatkov strokovnemu direktorju bolnišnice. "Ker sem si upala povedati, da zadeve niso transparentne, sem bila tarča šikaniranja, ki je višek doseglo, ko je bil najet zasebni detektiv, ki me je tri tedne spremljal in opazoval," je dejala Lavričeva. Napovedala je, da bo pravico iskala na sodišču.

Celjska bolnišnica že 3 mesece brez direktorja

Člani sveta zavoda celjske bolnišnice bi morali na četrtkovi seji razpravljati o novem direktorju, a je bila seja preložena za teden dni. Za položaj poleg Guček Zakoškove, sicer članice stranke SMC, kandidira še nekdanji župan Dobrepolja Janez Pavlin, ki je v preteklosti kandidiral tudi za direktorja ljubljanskega kliničnega centra.

Vlada pa je ta teden z mesta predsednice sveta zavoda celjske bolnišnice razrešila Hedviko Stanič Igličar, namesto nje je zdaj v svetu zavoda Lovro Perčič, ki je bil leta 2014 kandidat stranke SDS za župana Šentjurja.