Dom starejših občanov v Ljutomeru ostaja eno izmed žarišč novega koronavirusa. Foto: MMC RTV SLO
Dom starejših občanov v Ljutomeru ostaja eno izmed žarišč novega koronavirusa. Foto: MMC RTV SLO

V torek so umrli trije bolniki zaradi covida-19, skupaj doslej 89. V bolnišnicah je bilo 73 bolnikov, od tega 25 na intenzivni negi, v domačo oskrbo pa so odpustili sedem ljudi, je objavila vlada.

Število hospitaliziranih je bilo po vladnih podatkih nižje za pet, število bolnikov na intenzivni negi pa večje za enega bolnika kot v ponedeljek.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes hospitaliziranih 30 bolnikov s covid-19, kar je eden manj kot dan prej. Intenzivno zdravljenje potrebuje 12 oseb oz. ena več kot več kot torek. Intubiranih je devet bolnikov.

V UKC Maribor so številke podobne. V torek do polnoči je bilo hospitaliziranih 26 bolnikov, kar so štirje manj kot v ponedeljek do polnoči. Na intenzivnem zdravljenju pa je devet oseb, kar je ena manj kot dan prej. Doslej so iz UKC Maribor odpustili 69 bolnikov.

V celjski bolnišnici pa je bilo ob 8. uri hospitaliziranih osem bolnikov, od tega dva v enoti intenzivne terapije.

V torek niso potrdili nobene nove okužbe v nacionalni raziskavi o razširjenosti novega koronavirusa v Sloveniji. Do zdaj so sicer v okviru raziskave na novo potrdili eno okužbo, pri eni osebi pa je bila okužba diagnosticirana že pred enim mesecem. Povabilo v raziskavo je sprejelo 1350 ljudi, odvzeli so 1258 vzorcev, je objavljeno na spletni strani raziskave.
Do zdaj so v Sloveniji opravili 51.607 testiranj. Med 1418 okuženimi je 627 moških in 791 žensk.

Štiri nove okužbe v Ljutomeru

Žarišča novih okužb ostajajo domovi za starejše. Tako so v ljutomerskem domu za starejše v torek vzeli 41 brisov, pozitivni pa so bili štirje, trije pri oskrbovancih in eden pri zaposlenih.

Žarišča okužb ostajajo domovi za starejše

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.