Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Novi koronavirus

V Sloveniji tudi prvi primeri brazilske različice novega koronavirusa

Po 1681 PCR-testih je bilo v nedeljo potrjenih 210 okužb. Pozitivnih je bilo 12,5 odstotka izvidov. V bolnišnicah se zdravi 527 bolnikov, v nedeljo jih je umrlo šest. Po besedah Mateje Logar se stanje v državi ne izboljšuje tako hitro, kot bi si želeli.

85

Nemški imunolog bi najprej cepil ljudi, ki imajo največ stikov

Pri načrtovanju strategije cepljenja proti okužbi z novim koronavirusom bi moralo biti glavno merilo število socialnih stikov in ne nujno starost, ocenjuje nemški imunolog Michael Meyer-Hermann.

22

Po protestih predsednik Paragvaja odstavil tri ministre

Predsednik Paragvaja Mario Abdo Benítez je odstavil tri ministre, za izobraževanje, ženske zadeve in civilne zadeve, v odziv na nasilne proteste zaradi vladnega spopadanja s pandemijo novega koronavirusa.

V soboto 382 okužb, v bolnišnicah umrli trije bolniki

Po 2785 PCR-testih na novi koronavirus je bilo v soboto potrjenih 382 okužb. Delež pozitivnih izvidov testov je znašal 13,7 odstotka. Mateja Logar o ustavitvi AstraZenece v Avstriji: "Treba je oceniti, ali gre za težave s cepivom ali za splet okoliščin."

151

Minister Poklukar: V največji mogoči meri se odločimo za cepljenje

Po 5287 PCR-testih je bilo v petek potrjenih 920 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih izvidov testov je znašal 17,4 odstotka. Minister za zdravje Janez Poklukar je med obiskom Golnika napovedal gradnjo izolacijskega oddelka do konca leta 2023.

192
Več novic

Afera z maskami odnesla nemška poslanca; v Avstriji prekinili cepljenje s serijo AstraZenece

V Nemčiji sta zaradi posredovanja pri nakupu mask odstop z vseh parlamentarnih funkcij in izstop iz politike napovedala dva poslanca. V Avstriji so medtem začasno prekinili cepljenje z eno serijo cepiva AstraZenece.

161

Orban napoveduje "zadnji val", na Dunaju in v Stockholmu protesti proti ukrepom

Na Madžarskem zaradi "tretjega vala" znova uvajajo policijsko uro in zapirajo šole ter trgovine. Avstrijo skrbijo nove različice koronavirusa, hotele bodo odprli aprila, saj bo "po veliki noči vse lažje". V več evropskih mestih potekajo protesti.

126

EU naj bi pozval ZDA k odobritvi izvoza cepiva AstraZenece

Francoski minister za zdravje Olivier Véran je dejal, da bi lahko Francija sledila Italiji pri preprečitvi izvoza cepiva AstraZenece zaradi zamud pri dostavi. Evropska unija bo prosila ZDA za odobritev izvoza milijon odmerkov cepiva AstraZenece v Evropo.

27

NIJZ: Vsak tretji pozitivni izvid hitrega testiranja lažen

Po podatkih vlade je bilo v četrtek po 5435 PCR-testiranjih potrjenih 881 okužb. Delež pozitivnih izvidov je znašal 16,2 odstotka. Umrli so štirje covidni bolniki. Po podatkih NIJZ-ja je bil vsak tretji pozitivni izvid hitrega testiranja lažen.

284
Več novic
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov