Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMCteden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Novi koronavirus

Beović: Podatki za soboto ne pomenijo nič dobrega glede morebitnega sproščanja ukrepov

Rezultati kažejo, da smo v Sloveniji z vsemi ukrepi dosegli nek plato, še vedno pa se stanje ne izboljšuje, je sobotne rezultate prepoznanih okužb s covidom-19 komentirala Bojana Beović. Da še ni izboljšanja, meni tudi Tatjana Lejko Zupanc.

291

Gantar: Zdravstveni delavci so upravičeni do polnega nadomestila za bolniško odsotnost

Po opozorilih, da zaposlenim v zdravstvenih in socialnih zavodih delodajalci ne priznavajo okužb na delovnem mestu, se je prek Twitterja odzval minister Tomaž Gantar. Po novem se strinja, da so ti upravičeni do polnega nadomestila za bolniško odsotnost.

12

Pripravlja se strategija cepljenja: koga cepiti najprej, kje hraniti cepivo?

V Sloveniji bi proti covidu-19 najprej cepili v DSO-jih, starejše od 60 let s kroničnimi boleznimi, zaposlene v zdravstvu in kritični infrastrukturi. Predvideno je že prevzemno mesto za prvo količino cepiva, ki ga je treba hraniti pri minus 80 stopinjah.

93

Italija naj bi policijsko uro podaljšala do novega leta

Italijanska vlada naj bi do novega leta podaljšala policijsko uro, ki so jo uvedli na začetku meseca, zaprti bodo v tem času ostali tudi lokali in restavracije. Med evropskimi državami je vse več pozivov, ki nasprotujejo odprtju smučišč.

33

Potza: "Pri nekaterih posameznikih zaznavamo ponavljajoče se kršitve vladnih ukrepov"

Zdravstveni inšpektorji še vedno največ kršitev ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa zaznavajo na javnih mestih. S terena poročajo o primerih, ko se na javnih površinah, ob igriščih in igralih zbira več družin hkrati.

106
Več novic

Izigravanje delavcev v prvi bojni liniji?

Kar četrtina ljudi se po raziskavi NIJZ-ja okuži na delovnem mestu. In čeprav je daleč največ okužb v zdravstvenih in socialnih zavodih, zdravstveni sindikat opozarja, da zaposlenim tam delodajalci ne priznajo, da so se okužil na delovnem mestu.

43

V Sloveniji prvič zdravili covid-19 s plazmo, stanje se je bolniku izboljšalo

Na zavodu za transfuzijsko medicino so pred dnevi izdali prvi dve enoti plazme za zdravljenje covidnega bolnika. Iz infekcijske klinike so jih nato obvestili, da se je covidnemu bolniku s pljučnico po tovrstnem zdravljenju klinično stanje izboljšalo.

214

V Južni Koreji 40 odstotkov okužb asimptomatskih, zato se hitro širijo in jim je težko slediti

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro, ki se je na začetku julija okužil z novim koronavirusom, je zatrdil, da se ne bo cepil proti covidu-19, tudi ko bo cepivo njegova vlada odobrila. Južna Koreja zaznava porast okuženih z novim koronavirusom.

15

Cepljenje najranljivejših skupin v Sloveniji že v januarju?

Ob varovalnih ukrepih največ upanja za zaustavitev epidemije vzbuja cepivo. V igri so najmanj štiri cepiva, ki so se izkazala za učinkovita in varna. Države zato pospešeno izdelujejo programe in načrte cepljenja. Kako daleč je s pripravami Slovenija?

22
Več novic
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov