Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Novi koronavirus

Na onkološkem inštitutu ob porastu okužb omejili obiske, začenja se cepljenje z novim cepivom

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana so ob povečanju števila okužb s koronavirusom omejili obiske na vseh svojih oddelkih. V zdravstvenih domovih se medtem začenja tako sezonsko cepljenje proti gripi kot cepljenje s posodobljenimi cepivi proti covidu 19.

6

Koronavirusna različica eris povzročila porast okužb, a tveganje za javno zdravje ostaja nizko

Število obolelih s covidom-19 po svetu je v zadnjem mesecu naraslo za 80 odstotkov, so sporočili iz Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki je eris označila kot "interesno različico", vendar tveganje za javno zdravje ostaja nizko.

9

Na zalogi še vedno milijon in pol odmerkov cepiv proti covidu-19

V Sloveniji je trenutno na zalogi 1.495.396 odmerkov cepiv proti covidu-19, ki jim bo rok potekel v obdobju od 9. junija letos do 29. februarja 2024. Evropska komisija se je prejšnji teden s podjetjema BioNTech in Pfizer dogovorila o zmanjšanju dobav.

35

Sodišče: Avstrija ni kriva za izbruh novega koronavirusa v Ischglu marca leta 2020

Zvezno sodišče na Dunaju je razsodilo, da Avstrija kot država ni kriva za množični izbruh okužb z novim koronavirusom v zimskošportnem središču Ischgl leta 2020.

19

Vodilni kitajski virolog ne izključuje možnosti, da je novi koronavirus ušel iz laboratorija

Nekdanji vodja kitajskega centra za nadzor nalezljivih bolezni George Gao, ki je imel pomembno vlogo pri odzivanju Kitajske na pandemijo covida-19, je v pogovoru za BBC dopustil možnost, da je virus ušel iz laboratorija.

9
Več novic

WHO odpravil izredne razmere zaradi covida-19

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je odpravila izredne razmere zaradi covida-19. Pandemija, ki jo je WHO razglasil marca 2020, je poleg številnih smrtnih žrtev povzročila gospodarsko opustošenje in poglobila neenakosti.

54

Katjina družina leto dni in pol po njeni smrti še vedno čaka na odškodnino

Družina 20-letne Katje, ki je dokazano umrla zaradi posledic cepljenja proti covidu-19, še ni prejela obljubljene odškodnine. Ministrstvo za zdravje naj bi odškodnine začelo izplačevati letos in je že prejelo 142 odškodninskih zahtevkov.

136

40 odstotkov vseh, ki so imeli težave pri prebolevanju covida, še vedno občuti posledice

Nacionalni inštitut za javno zdravje v raziskavi o vplivu epidemije covida-19 ugotavlja, da skoraj 40 odstotkov vseh, ki so bili okuženi z novim koronavirusom in so imeli po preboleli bolezni težave, te še vedno občutijo.

59

Biden odredil razkritje obveščevalnih podatkov o izvoru covida-19

Ameriški predsednik Joe Biden je tri leta po izbruhu pandemije covida-19 v ponedeljek podpisal zakon, ki njegovi vladi nalaga, da razkrije čim več doslej tajnih podatkov glede izvora SARS-CoV-2, tudi glede povezav z laboratorijem v Vuhanu.

24
Več novic
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov