Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Novi koronavirus

Poklukar: Verjetno bomo lahko v kratkem omogočili izbiro cepiva

Prihajamo v obdobje, ko bo cepiv vseh vrst verjetno dovolj, zato bo država v kratkem lahko omogočila izbiro cepiva, je dejal zdravstveni minister Janez Poklukar. Poudaril je, da nam bo samo široka precepljenost prinesla mirno jesen in zimo.

V enem mesecu število okužb v Afganistanu naraslo za 2400 odstotkov

Pandemija covida-19 v Afganistanu uhaja izpod nadzora, število primerov okužbe se je v zadnjem mesecu povišalo za 2400 odstokov. Bolnišnice se polnijo, zdravstvo pa je na kolenih. Prejšnji teden je bila kar tretjina izvidov testiranih pozitivna.

36

Cepivo nemškega proizvajalca CureVac le 47-odstotno učinkovito

Cepivo proti covidu-19, ki ga razvija nemško podjetje CureVac, je proti tej bolezni le 47-odstotno učinkovito, je pokazala vmesna analiza pozne faze testiranja. V Bruslju bodo počakali na dokončne rezultate analiz.

30

V Združenem kraljestvu prvič po februarju več kot 10.000 novih okužb

V Združenem kraljestvu so v zadnjih 24 urah potrdili 11.007 novih okužb z novim koronavirusom. Prvič od konca februarja so tako v enem dnevu potrdili več kot 10.000 okužb, kar je posledica širjenja bolj nalezljive različice delta.

54

Dilema glede mask: čemu toliko neskladij in kje je meja med stroko in politiko

Nemčija razmišlja, da bi počasi opustila maske. Španija in Francija vztrajata z maskami tudi zunaj, v ZDA pa cepljenim mask sploh ni več treba nositi. Stroka si je glede mask večinoma enotna – čemu torej toliko razlik?

212
Več novic

Prvič po 19. oktobru lani – v Sloveniji ni epidemije

V Sloveniji prvič po 19. oktobru lani ni razglašena epidemija covida-19. Kljub temu pa se ne bodo sprostili vsi sprejeti preventivni epidemiološki ukrepi. V torek so izvedli 2643 PCR-testov in odkrili 118 novih okužb. Umrl je en bolnik s covidom-19.

283

Angleškim negovalcem se napoveduje obvezno cepljenje, Francija ukinja policijsko uro

Britanski zdravstveni minister je napovedal, da nameravajo uvesti obvezno cepljenje za negovalce v domovih za starostnike. V Franciji bodo ob umirjanju epidemije predčasno ukinili policijsko uro, maske na prostem pa ne bodo več obvezne.

14

Znanstveniki odkrili nov način ugotavljanja izpostavljenosti koronavirusnim različicam

Znanstveniki so nedavno odkrili nov način testiranja na protitelesa, ki lahko zazna tudi, ali so bili bolniki izpostavljeni novim različicam novega koronavirusa.

10

Raziskava: Epidemija psihično izčrpala 40 odstotkov Hrvatov

Oddelek za psihologijo na filozofski fakulteti v Zagrebu je predstavil izsledke drugega dela raziskave o življenju ljudi v času epidemije covida-19. Ugotovili so, da sta dve petini anketirancev psihično izčrpani.

13
Več novic
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov