Gomilšek nas je s soprogo Diano, kot Duo Platin, zastopal na Pesmi Evrovizije. Foto: Simon Gomilšek
Gomilšek nas je s soprogo Diano, kot Duo Platin, zastopal na Pesmi Evrovizije. Foto: Simon Gomilšek

“Sprva sem vse skupaj tudi jaz vzel nekoliko zlahka,” pripoveduje Simon Gomilšek, "kot da gre za navaden prehlad. Vse dokler tudi sam nisem zbolel. Dobil sem hudo vročino, kašljal sem in moral sem v bolnišnico.” Čeprav pretiranih dihalnih težav ni imel, se po pozitivnem testu na covid-19 njegova telesna temperatura več dni ni spustila pod 39, 38 stopinj. Izgubil je apetit, hujšal je, in ker se njegovo zdravstveno stanje ni izboljšalo, so ga po enem tednu domače izolacije sprejeli v UKC Maribor. V sobi je bil še z dvema bolnikoma, ki sta oba potrebovala kisik, je povedal za Radio Slovenija.

Njegovo zdravstveno stanje se je izboljšalo, ko je prejel enega od že znanih zdravil, s katerimi poskusno zdravijo obolenje. “Opozorjen sem bil, da ima zdravilo stranske učinke, a zdravje je treba postaviti na prvo mesto, zato sem privolil,” razlaga Gomilšek. Že po treh dneh se je njegovo stanje izboljšalo, pri čemer poudarja, da je dosledno upošteval vsa navodila zdravstvenih delavcev. Po osmih dneh so ga iz bolnišnice odpustili v domačo oskrbo. Po prihodu iz bolnišnice je bil psihično zelo slab. Imel je težave s spominom in govorom. Zdaj je v boljši psihični kondiciji, zadnji izvidi tudi pravijo, da je novi koronavirus premagal.

Simon Gomilšek, ki nas je s soprogo Diano, kot Duo Platin, zastopal na Pesmi Evrovizije, je bil eden izmed prvih v Sloveniji, ki so se okužili in zboleli. Slabo se je počutil že ob koncu februarja, ko je z vročino nastopil na prireditvi v Gradcu. Takrat je mislil, da gre za nekaj popolnoma običajnega, saj je že večkrat nastopil z vročino, pa tudi govorice o pandemiji takrat še niso bile tako glasne. “Koncerte smo imeli še v Nemčiji, kjer sem se počutil že bolje, šele po vrnitvi domov se je stanje poslabšalo” se spominja Gomilšek.

Sprva svoje zgodbe o okužbi ni nameraval javno deliti, vendar ga je nejevernost ljudi spravila do točke, da se je moral odzvati na enega izmed člankov.

Novi koronavirus je v njegovo družino posegel še bolj žalostno in tragično. Zaradi koronavirusne bolezni 19 je umrl njegov tast.

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.