Foto: BoBo
Foto: BoBo

Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v četrtek skupno hospitaliziranih 196 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi covida in s covidom-19, kar je 10 več kot dan prej. Na intenzivnih oddelkih je bilo v četrtek s potrjeno okužbo skupno 14 bolnikov, kar je enako kot dan prej.

Sorodna novica Statistični pregled koronavirusa v Sloveniji

Zaradi covida-19 je na navadnih oddelkih hospitaliziranih 71 bolnikov, na intenzivni negi pa devet. V četrtek ni umrl noben bolnik s potrjeno koronavirusno okužbo.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v državi trenutno 27.995 okuženih z novim koronavirusom, kar je 351‬ več kot dan prej. Število potrjenih primerov okužbe na 100.000 prebivalcev v zadnjih dveh tednih je 1329, kar je 17 ‬več. Povprečje potrjenih primerov v zadnjih sedmih dneh pa se je znižalo za 33 in znaša 2023.

Zmanjšanje omejitev obiskov v celjski bolnišnici

Splošna bolnišnica Celje zmanjšuje omejitve obiskov pri vseh bolnikih, ki so hospitalizirani več kot sedem dni na bolnišničnem oddelku, enotah intenzivne terapije, na otroškem in ORL- oddelku ter v porodnišnici, so sporočili iz bolnišnice.

Na bolnišničnem oddelku lahko bolnika naenkrat obišče le ena zdrava oseba, in sicer dvakrat tedensko po 15 minut od 15. do 16. ure. Na enotah intenzivne terapije lahko bolnike naenkrat obišče le ena zdrava oseba, in sicer 15 minut na dan od 15. do 16. ure.
Na otroških oddelkih je ob otroku ves čas lahko prisoten eden od staršev ali skrbnikov. V času omejevanja obiskov lahko otroke, ki so sami hospitalizirani v bolnišnici, hkrati obiščeta oba starša ali skrbnika, ki sta zdrava. Obiski so mogoči vsak dan med 14. in 18. uro, trajajo pa lahko pol ure.

V porodnišnici lahko očetje novorojenčkov mamice z novorojenčki obiščejo vsak dan med 15.30 in 16. uro. Obisk lahko traja 15 minut, so še sporočili iz celjske bolnišnice.