Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Direktorica Helena Primc Kalan je povedala, da je bilo nekaj tudi smrtnih primerov: "Žal smo se morali posloviti od nekaj stanovalcev, ki so bili že pred okužbo v težkem zdravstvenem stanju in z več težkimi pridruženimi boleznimi."

Večina okuženih je bila cepljenih proti covidu-19. Za zdaj so enega stanovalca s covidom-19 napotili na bolnišnično zdravljenje, za vse preostale skrbijo znotraj doma.

"To je seveda zelo spremenilo naše delovanje, organizacijo dela in siceršnje življenje v domu. V celotnem drugem nadstropju in v dvorani v tretjem nadstropju smo organizirali t. i. rdečo cono, kamor smo namestili stanovalce s potrjeno okužbo. Prav tako dosledno po navodilih epidemiološke službe izvajamo ukrepe za preprečevanje nadaljnjega širjenja okužb," je pojasnila direktorica.

Zdravstveno stanje stanovalcev, pri katerih je bila potrjena okužba z novim koronavirusom, pozorno spremljajo. "V največji možni meri se trudimo, da je njihovo bivanje kljub novim razmeram čim bolj prijetno in čim manj stresno," je dodala.

Stopnja precepljenosti med stanovalci Doma starejših Logatec je po njenih podatkih 94-odstotna, med zaposlenimi pa 68-odstotna vključno s prebolevniki. Hkrati so pred kratkim s tretjim odmerkom cepili 77 stanovalcev.