Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Svet zavoda je Viljema Kovača po njegovi predhodni privolitvi do imenovanja novega strokovnega direktorja imenoval za vršilca dolžnosti, in sicer za pol leta z možnostjo podaljšanja.

V predstavitvi programa strokovnega dela in razvoja na seji sveta zavoda je Kovač sicer poudaril, da mora biti blaginja bolnika prva vrednota delovanja, poudaril pa je tudi pomen dobrih medsebojnih odnosov. "Vedno nas je vodilo načelo odličnosti, mora nas še naprej. Za bolnika ni nič dovolj dobro," je dodal ob tem. Med cilji dela je poudaril zmanjšanje umrljivosti zaradi raka in izboljšanje kakovosti življenja bolnikov z rakom.

Med izzivi, ki so pred onkološkim inštitutom, sta med drugim zagotavljanje in zaposlovanje novega strokovnega kadra, je v odgovorih na vprašanja članov sveta dodal Kovač. Uporabili bomo vse legitimne in poštene načine, da bomo zagotovili prave ljudi na pravih mestih, je napovedal.

Onkološki inštitut je po njegovih besedah osrednja ustanova, ki mora vsem zagotoviti enako kakovost zdravljenja. Ob tem misli, da je slovenski zdravstveni sistem onkologiji sicer naklonjen.

Novi strokovni direktor Onkološkega inštituta je Viljem Kovač

Kovač je na inštitutu zaposlen od leta 1986, je tudi docent na ljubljanski medicinski fakulteti. Med drugim je bil v preteklosti vodja zdravstvene službe v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine Kamnik.

Svet zavoda se je seznanil tudi s poročilom o poslovanju do konca septembra. Poslovni izid je še nekoliko boljši kot v prvi polovici leta in generalna direktorica Zlata Štiblar Kisić je poudarila, da pričakuje pozitivni poslovni izid tudi ob koncu leta. Po prvi polovici leta je presežek prihodkov nad odhodki znašal nekaj manj kot 981.000 evrov.