Anamarija Meglič je pediatrično kliniko vodila od septembra lani. Foto: Televizija Slovenija
Anamarija Meglič je pediatrično kliniko vodila od septembra lani. Foto: Televizija Slovenija

Neuradno je za razrešitev vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana prosila zato, ker ne more zagotoviti pediatrov kardiologov. Megličevi naj bi danes uspelo za sodelovanje in delo v Ljubljani pridobiti otroškega kardiologa iz Bosne, ki je v preteklosti že sodeloval z zagrebškimi otroškimi kardiologi, a naj bi ji nato z Zdravniške zbornice Slovenije sporočili, da ta pediater kardiolog ne more delati v Sloveniji, saj nima ustrezne licence, ker ni iz Evropske unije.

In to naj bi bila po vseh prizadevanjih, da nekako reši položaj, kaplja čez rob tudi za Megličevo, ki je nato podala prošnjo za takojšnjo razrešitev, je za TV Slovenija poročala Petra Prešeren.

Iz UKC-ja Ljubljana so poslali sporočilo za javnost, v katerem so se Megličevi zahvalili za trud in napovedali, da bo strokovno vodenje klinike prevzel njen namestnik Janez Jazbec, sicer predstojnik kliničnega oddelka za otroško hematologijo in onkologijo na kliniki.

V sredo so iz UKC-ja sicer sporočili, da bosta bolnišnično oskrbo in 24-urno pripravljenost na oddelku za otroško srčno kirurgijo prevzela dva pediatra s pediatrične klinike. Če kritično bolnega otroka ne bodo mogli oskrbeti ali stabilizirati, ga bodo takoj napotili v tujino, in sicer na Dunaj, na Hrvaško ali v München.

Odstop direktorice Pediatrične klinike?
Odstop direktorice Pediatrične klinike?