Konkretnih zadev, ki so vodili do predloga za njegovo razrešitev, Kenda ni pojasnil. Foto: BoBo
Konkretnih zadev, ki so vodili do predloga za njegovo razrešitev, Kenda ni pojasnil. Foto: BoBo
Kenda pred razrešitvijo

Kriv naj bi bil za delovne razmere v kliniki, ki so vodile do določenih zapletov, a kot pravi, ne bo prevzemal odgovornosti za zaplete, ki so nastali zaradi dejanj posameznikov, poroča časopis Delo.
Kenda je prejel razrešitev iz krivdnih razlogov v sredo, nanjo pa mora odgovoriti v dveh tednih. Za Delo je dejal, da še ne ve, kaj tiči za tem, da "razmeroma normalni ljudje delajo bebave stvari". "V tej zgodbi se mu zdi najbolj nekulturno, da se mu direktor, ki je star skoraj toliko, kolikor je sam zaposlen v kliničnem centru, ni upal pogledati v obraz in mu izročiti razrešnice. To je po 41 letih delovne dobe v UKC-ju prejel po kurirju," poroča Delo.

Kenda: Izbrali so napačno tarčo
Dejal je tudi, da so predstojniki oddelkov ogorčeni nad dogajanjem, sam pa ne bo dovolil, da bi se poslovil očrnjen. "Imam 65 let in preostanka življenja ne nameravam preživeti kot umazana oseba. Naredil bom vse, da bom dokazal, da so izbrali napačno tarčo," je povedal za omenjeni časopis. Predlog za razrešitev je sicer prejel pet mesecev pred iztekom mandata.

Konkretnih zadev, ki so vodili do predloga za njegovo razrešitev, ni pojasnil. Je pa dejal, da je videti, da so našli grešnega kozla za otroško srčno kirurgijo, čeprav je več let govoril, da je ta program del kirurgije. Pravi, da so ga nekateri kolegi, ki se izdajajo za žvižgače, hoteli očrniti tudi z očitki o spornem zaposlovanju.

Neprimerno se mu zdi tudi to, da je imel dan po tem, ko je prejel razrešnico, letni pogovor s strokovno direktorico Marijo Pfeifer.

Kenda pred razrešitvijo