Na onkološkem inštitutu še vedno ne vedo, ali se je njihov zdravnik okužil z legionelo pri svojem delu. Foto: BoBo
Na onkološkem inštitutu še vedno ne vedo, ali se je njihov zdravnik okužil z legionelo pri svojem delu. Foto: BoBo

Zdravnika, ki je imel visoko vročino in bolečine v mišicah, so sprejeli na hospitalni oddelek onkološkega inštituta. Dobil je ustrezno terapijo, a njegovo stanje še ni stabilno, je dejal generalni direktor onkološkega inštituta Janez Remškar.

Do preklica so tudi zaprli sobo dežurnega kirurga, v četrtek pa so se dogovorili za vzorčenje bakterioloških preiskav, predvsem na območju gibanja obolelega, kar so tudi že izvedli. O zadevi so obvestili tudi Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana.

Na onkološkem inštitutu po Remškarjevih zagotovilih redno izvajajo vse ukrepe, ki so zaradi nevarnosti morebitne navzočnosti legionele predvideni za zaščito tako bolnikov kot zaposlenih.

Na onkološkem inštitutu pa po Remškarjevih besedah veljajo za vodo in vsebnost bakterij strožji pogoji kot v drugih ustanovah. Dodatni ukrepi pa bodo sledili po tem, ko bodo znani rezultati analize bakterioloških vzorcev. Remškar je tudi izrazil zadovoljstvo, da so priprave na razpis za izgradnjo novega vodovodnega omrežja skoraj že končane.