Warning: file_get_contents(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Warning: file_get_contents(https://www.rtvslo.si/api/header?type=v2019&custom_container=wrapSite): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Živalski otok, MMC RTV Slovenija

Novice

Deroča voda v Šmarju pri Jelšah

Ministrstvo pozvalo k prijavi škode

13. junij 2018 ob 10:43
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V delih Dolenjske in Posavja je popoldne padavinska voda zalila nekaj stavb. V Šmarju pri Jelšah sta bila poplavljena šola in kulturni dom, nad policijsko postajo pa se je sprožil plaz, ki bližnjih objektov za zdaj ne ogroža. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pozvalo k prijavi škode v gospodarstvu.

Agencija za okolje (Arso) opozarja, da zvečer in v noči na četrtek pričakujemo predvsem v osrednjem in vzhodnem delu države pogoste nevihte s krajevno močnimi nalivi. Arso, ki je objavil oranžni alarm za celotno Slovenijo, opozarja, da se lahko ob nalivih pojavijo tudi močnejši sunki vetra in toča, mogoči so hitro naraščajoči hudourniki in zastoji meteorne vode.

Popoldanska nevihta zalila nekaj kleti
Na Trebanjskem in v Posavju je popoldanska padavinska voda zalila nekaj pritličnih stavb in kleti, močan veter je na cesti od Trebnjega proti Mirni podrl nekaj dreves.Na novomeškem centru za obveščanje so povedali, da je padavinska voda zalila objekt v Gorenjem Medvedjem selu, trebanjsko kmetijsko zadrugo in hišo v njeni soseščini. Na pomoč so priskočili gasilci iz lokalnih društev Trebnje in Ponikve.

V Dolenjskih Toplicah je voda zalila prostore podjetja Črtalič, iz katerih so lokalni gasilci že izčrpali 25 kubičnih metrov vode, so dodali. Na brežiškem centru so za Posavje navedli, da je padavinska voda na območju od Kostanjevice na Krki do Sevnice v manjšem obsegu zalila nekaj kleti. Uprava za zaščito in reševanje poroča tudi o težavah zaradi meteorne vode tudi v Črni na Koroškem.

Ministrstvo pozvalo k prijavi škode v gospodarstvu
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je gospodarske družbe, samostojne podjetnike, posameznike, zavode in zadruge, ki so 8. junija utrpeli škodo v močnem neurju s poplavami, pozvalo, naj do 27. junija prijavijo oceno škode. Prijavijo lahko škodo na strojih, opremi, zalogah in pri izpadu prihodka.

Kot so danes sporočili z ministrstva, se ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu začenja z zbiranjem vlog oškodovancev v občinah Dobrna, Mozirje, Prebold, Podčetrtek, Rečica ob Savinji, Rogatec, Šentjur, Šoštanj, Šmarje pri Jelšah, Tabor, Velenje, Vojnik, Zreče, Apače, Dobrovnik, Kobilje, Ljutomer, Razkrižje, Šalovci, Velika Polana, Veržej, Črnomelj, Semič, Goriščnica, Majšperk, Ormož in Zavrč.

Skladno s shemo državnih pomoči so iz tega izločena podjetja iz sektorjev ribištva in ribogojstva ter podjetja, dejavna na področju proizvodnje, predelave in trženja kmetijskih proizvodov in iz dela gozdarskega sektorja, so spomnili.

Oceno škode morajo oškodovanci poslati na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, in sicer na naslov Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor z oznako Poplave 2018 ali na e-naslov poplave2018.mgrt@gov.si.

  • Neurje največ težav povzročilo v Zasavju
  • Junija v Sloveniji še ni bilo dneva brez neviht
G. C., G. K. Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 24

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 

Avdio & Video

  • Center za rehabilitacijo psov na Koroškem

  • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

  • Varuh pravic živali

  • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!