Warning: file_get_contents(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Warning: file_get_contents(https://www.rtvslo.si/api/header?type=v2019&custom_container=wrapSite): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/monocms/monocms/public_html/theme/zivalskiotok/index.php on line 164 Živalski otok, MMC RTV Slovenija

Novice

Do boljše ocene z božanjem štirinožcev

Gre za že uveljavljeno idejo

18. oktober 2018 ob 09:56
Amsterdam - MMC RTV SLO, STA

V knjižnici univerze v Amsterdamu bodo med izpitnim obdobjem začasno odprli posebno sobo s pasjimi mladiči, ki jo bodo lahko za sprostitev obiskali preobremenjeni študentje.

"Iščete priložnost za sprostitev med študijem?" je navedeno na vabilu. Očitno jo, saj so študentje nemudoma razgrabili vse proste termine za božanje kosmatincev.

Univerzitetna knjižnica bo vrata v svet mladih štirinožcev odprla le v ponedeljek in torek. Študentje, ki so se prijavili na izkušnjo, bodo imeli na voljo 15 minut, da se z mladički igrajo ali jih božajo.

Cilj pobude je, da študentom med izpitnim obdobjem ponudijo možnost sprostitve na edinstven način.

Pri univerzi so zagotovili, da bo poskrbljeno tudi za dobro počutje psičkov, saj bodo na voljo le po dve uri na dan, omejili so število študentov, ves čas pa bo prisoten tudi nadzornik.

Ideja posebne sobe s kužki ni nova in je bila doslej organizirana že na številnih univerzah po svetu, med drugim v ZDA in Veliki Britaniji.

A. P. J. Prijavi napako
 

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 6

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 

Avdio & Video

  • Center za rehabilitacijo psov na Koroškem

  • Nevarnost zastrupitve z oporečnim mesom

  • Varuh pravic živali

  • Na Apaškem polju zastrupljenih več psov

Facebook

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!