Rainer Zietlow se je takole z ekipo veselil novega svetovnega rekorda. Foto: Challenge4
Rainer Zietlow se je takole z ekipo veselil novega svetovnega rekorda. Foto: Challenge4

Znani nemški voznik Rainer Zietlow je z ekipo Challenge4 postavil nov rekordni čas za prevoženo pot med Rusijo in Portugalsko. Za potovanje, dolgo 15.200 kilometrov, je potreboval šest dni, devet ur in 38 minut.
Rainerju Zietlowu je z ekipo Challenge4 rekordni dosežek uspel že leta 2014, ko so potovali od Severnega rta (Nordkapp) na Norveškem do Rta Agulhas v Južni Afriki. Takrat je tričlanska ekipa za 17.752 kilometrov dolgo pot potrebovala 21 dni in 16 ur, pri tem pa je kar 13 dni zaradi nesreče in popravila avtomobila preživela v Tanzaniji.
Rekord močno popravljen
Zdaj se je nemški rekorder Rainer Zietlow lotil lova na rekord za najhitreje prevoženo pot po Evraziji, ki jo je začel v ruskem Magadanu in končal v Lizboni na Portugalskem, pri tem pa je z ekipo prepotoval kar sedem držav. 15.200 kilometrov dolgo potovanje je trajalo šest dni, devet ur in 38 minut, s čimer je dosedanji rekord (osem dni in 12 ur) izboljšal za več kot dva dneva.
Tudi tokrat je sedel za volanom VW-ovega touarega, ki je bil obut v Goodyearove pnevmatike wrangler. Najtežji del je bila zloglasna, 3.000 kilometrov dolga neasfaltirana ter z blatom pokrita ruska avtocesta Koljma.