Seat bo velikega športnega terenca, katerega ime za zdaj ostaja skrivnost, proizvajal v Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu. Foto: Seat
Seat bo velikega športnega terenca, katerega ime za zdaj ostaja skrivnost, proizvajal v Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu. Foto: Seat

Po izpeljanem postopku javne izbire imena svojega novega športnega terenca s pomočjo predlogov ljudstva so želeli pri Seatu tega razkriti ta mesec. Toda proizvajalec, ki je moral na začetku meseca zaradi motenj v dobavi zaradi protestov začasno ustaviti proizvodnjo v svoji tovarni v Martorellu, je sporočil, da bo ime razkril nekoliko pozneje.

Španska znamka je pretekli mesec objavila, da so se v najožji izbor imen uvrstila Alboran, Aranda, Avila in Tarraco. Zdaj pa je sporočila, da mediji posvečajo vso svojo pozornost političnemu dogajanju, zato bodo z objavo počakali na primernejši čas. Prav tako so prestavili objavo o podpisu dogovora s Španskim združenjem za inovativnost in digitalizacijo, pri čemer o tem niso razkrili podrobnosti. Ob tem zagotavljajo, da zamuda ne bo vplivala na priprave na začetek prodaje in proizvodnjo novega športnega terenca, ki bo potekala v Volkswagnovi tovarni v Wolfsburgu. Prav tako poteka po načrtih tudi mednarodna predstavitev malega športnega terenca arona v Barceloni.

Seat, ki je v Volkswagnovi lasti od leta 1986, je zaradi dobre prodaje športnega terenca C segmenta ateca lani prvič po desetih letih spet posloval z dobičkom.

Po besedah direktorja Luce de Mea bo največji hišni športni terenec, ki bo obenem tudi tretji v zadnjih treh letih, igral pomembno vlogo v okrevanju znamke.