Glasnik digitalne tehnologije Aleš Špetič je pripravil prvo akcijo. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Glasnik digitalne tehnologije Aleš Špetič je pripravil prvo akcijo. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

S pozivom k donaciji želi Aleš Špetič nagovoriti tako posameznike kot podjetja, ki jim računalniki omogočajo delo. Vabi vse računalničarje, pedagoge in podjetja, da se vpišejo na seznam donatorjev, na podlagi tega bodo prejeli vse dodatne informacije in navodila za sodelovanje v akciji. Akcijo je podprl tudi minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk.

Preberite intervju z Alešem Špetičem:
"Spravimo babico na e-mail!"

Z akcijo bo Špetič v Muzeju novejše zgodovine javnosti omogočil brezplačen ogled pregledne razstave o razvoju računalnikov GOTO 1982. Sredstva, ki jih bodo zbrali, bodo poleg brezplačne razstave, pedagoškega in družabnega programa, ki bo javnosti še dodatno približal računalništvo in njegov razvoj v Sloveniji, omogočila tudi pripravo razstavnega kataloga.

Kako donirati? Poglejte tukaj.

Presežna sredstva bodo namenili delovanju in zagonu računalniškega muzeja, ki trenutno gostuje v najetih skladiščnih prostorih in posluje predvsem s pomočjo prostovoljcev.

Špetič je bil za glasnika digitalnih tehnologij RS imenovan maja letos. To je neodvisna in nevladna vloga, katere namen je spodbujati razvoj na področju infrastrukture, izobraževanja, razširjenosti digitalnih tehnologij in storitev.