Predstavitev novega iphona je bila prva predstavitev kakšnega pomembnejšega Appleovega proizvoda, ki jo je Cook izvedel kot uradni vodja podjetja. Foto: Reuters
Predstavitev novega iphona je bila prva predstavitev kakšnega pomembnejšega Appleovega proizvoda, ki jo je Cook izvedel kot uradni vodja podjetja. Foto: Reuters

Iphone 4 je bil predstavljen junija lani in ima dobro prodajo, vendar se spopada z vse ostrejšim bojem s konkurenčnimi ponudniki pametnih prenosnih telefonov, ki za operacijski sistem uporabljajo Googlov Android.

Novopredstavljeni iphone 4S je hitrejši oziroma zmogljivejši od predhodnika, poleg tega pa z novim operacijskim sistemom Ios 5 med drugim omogoča brezžično sinhronizacijo vsebin med napravami, torej brez potrebe, denimo, po priklopu iphona na računalnik.

Po mnenju nekaterih poznavalcev naj bi novi iphone postal prodajna uspešnica, saj naj bi po nekaterih napovedih kar 41 odstotkov uporabnikov pametnih mobilnikov v Kanadi, Mehiki in ZDA imelo namen kupiti novi iphone.

Apple bo 12. oktobra zagnal tudi novo storitev Icloud, ki bo uporabnikom omogočila, da svojo glasbo, dokumente in druge vsebine shranijo na Applovih strežnikih ter nato do njih dostopajo kadar koli, od kjer koli in s katere koli naprave.

Prav tako od 12. oktobra naprej bo za obstoječe naprave na voljo že omenjeni novi operacijski sistem za Applove mobilne naprave Ios 5 - torej
tudi za iphone 4 in iphone 3GS, ipade in novejše različice predvajalnikov ipod touch.

Na predstavitvi je namesto legendarnega Steva Jobsa nov iphone predstavil njegov naslednik na mestu glavnega izvršnega direktorja Appla Tim Cook.

Doslej je namreč ob pomembnejših predstavitvah novih proizvodov sodeloval Jobs, ki pa je avgusta zaradi zdravstvenih težav odstopil z mesta glavnega izvršnega direktorja in ki odslej v podjetju dela kot predsednik upravnega odbora.