Foto:
Foto:

Na Napsterjevi strani se lahko uporabnik za 15 dolarjev prijavi za poskusno dobo in si na računalniški disk prenese toliko glasbe, kolikor hoče, a si je ne more zapisati na CD-enoto.

Za takšen glasbeni format je namreč treba odšteti še dodatnih 99 centov na skladbo. A kaj ko očitno niso mislili na vse, saj naj bi s prelisičenjem brezplačno na CD-je "zapekli" že na sto tisoč pesmi. Dobra novica se med pirati hitro širi, saj ti že dajejo navodila na straneh, kot je boingboing.net.

Zelo preprosto rešitev ponujajo tudi na Engadget.com, kjer pravijo, da se lahko glasbene datoteke za peko priredijo s pomočjo preprostega in priljubljenega programa za predvajanje glasbe - Winampom. Recept naj bi bil tak: Programu Winamp dodamo sekundarni program Output Stacker, s pomočjo katerega lahko nato preobrazimo digitalno zaščitene formate v "človeku bolj prijazne" formate in jih nato zapišemo na CD. Iz Napsterja so že sporočili, da so s takimi in drugačnimi triki seznanjeni, a da jim ne povzročajo skrbi.