Muskov nakup Twitterja je ocenjen na 44 milijard dolarjev. Foto: AP
Muskov nakup Twitterja je ocenjen na 44 milijard dolarjev. Foto: AP

Posel s Twitterjem je zaradi razjasnitve podrobnosti izračunov, da lažni profili na omrežju zares predstavljajo manj kot pet odstotkov uporabnikov, začasno ustavljen, je na Twitterju danes objavil najbogatejši Zemljan in ustanovitelj proizvajalca električnih avtomobilov Tesla.

Po objavi so se delnice Twitterja v predborznem trgovanju pocenile tudi za skoraj četrtino, z njimi se je trgovalo po približno 34,50 dolarja, pozneje pa si je tečaj opomogel na približno 37 dolarjev, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Musk je izkoreninjenje lažnih profilov in profilov, za katerimi so računalniški programi, postavil v središče prevzema priljubljenega družbenega omrežja. Ko je aprila naznanil posel, je dejal, da želi "premagati bote in preveriti avtentičnost ljudi", s čimer da bo Twitter "boljši kot kadar koli".

Twitterjev upravni odbor je aprila soglasno sprejel 44 milijard dolarjev vreden Muskov predlog za prevzem družbe. Posel morajo odobriti še delničarji družbe.

Po predlogu bi delničarji prejeli 54,20 dolarja za delnico, kar bi bila 38-odstotna premija glede na zaključno vrednost delnice 1. aprila, zadnji dan trgovanja, preden je Musk razkril, da je postal največji delničar Twitterja in da ima v podjetju približno devetodstotni delež.