Blizzard je z napovedjo novega dodatka kar nekoliko presenetil. Foto: www.worldofwarcraft.com
Blizzard je z napovedjo novega dodatka kar nekoliko presenetil. Foto: www.worldofwarcraft.com
Prvi dodatek za World of Warcraft
Vsak igralec World of Warcrafta lahko sam oblikuje svoj lik. Foto: www.worldofwarcraft.com

Naslov dodatka bo Wrath of the Lich King, vključeval pa bo tudi nove celine, nove naloge, nova znanja in sovražnike. Sicer za zdaj še ni znan datum izida novega dodatka, prav tako ni znana njegova cena. Verjetno pa bo šlo spet za uspešnico, saj so v samo 24 urah po izidu prvega dodatka z naslovom The Burning Crusade prodali kar 2,4 milijona kopij.

Kevin Kelly, ki piše za igričarsko spletno stran Joystiq, je dejal, da bo za novi dodatek najverjetneje potreben tudi prvi dodatek.

V dodatku bo predstavljena nova celina z imenom Northrend, ki jo bodo naseljevale vojske kralja Licha. Igralci igre Warcraft III: The Frozen Throne se bodo na novi celini bolje znašli, saj so lahko kralja Licha že spoznali v tem delu.

World of Warcraft je spletna domišljijska igra, ki je bila izdana leta 2004, redno pa jo igra več kot 9 milijonov spletnih uporabnikov.

Igra je postavljena v domišljijski svet Azeroth, igralci pa svoje šibke bojevnike, čarovnike ali tatove, ki jih oblikujejo ob začetku igranja, z igranjem nadgrajujejo v močnejše, spretnejše in vzdržljivejše značaje. Za igranje morajo vsak mesec plačati članarino.

M.R.