Otrok britanskega princa Williama in njegove žene Kate je vzbudil veliko zanimanja tudi med iskalci spletnih domen. Foto: BoBo
Otrok britanskega princa Williama in njegove žene Kate je vzbudil veliko zanimanja tudi med iskalci spletnih domen. Foto: BoBo

Že nekaj trenutkov po razglasitvi otrokovega imena so bile domene, kot sta GeorgeAlexanderLouis.com in princegeorgecambridge.co.uk, že oddane.

Nakupi domen, ki vključujejo ime George, so po podatkih ponudnika domen Names.co.uk narasli za 106,9 odstotka, poroča BBC. Eden izmed kupcev takšne domene jo je že ponudil na prodaj za 10.000 britanskih funtov (11.580 evrov).

Matt James je domeno hrhprincegeorgecambridge.co.uk registriral 24. julija, na dan, ko je bilo javnosti sporočeno ime otroka. "Kot večina Britancev sem bil tudi sam prikovan pred televizijo, vzhičen zaradi rojstva, in pomislil sem, da ima domena z imenom malega princa potencial," je dejal James.

"Če jo bom prodal za 10.000 funtov, bom dal polovica zagotovo dobrodelni organizaciji, povezani z Willom in Kate," je dejal James, pri čemer je imel v mislih britanskega princa Williama in njegovo ženo Kate, starša novorojenega princa.

Vse, kar je povezano z otrokom ali njegovim nazivom
Med 22. in 25. julijem je Names.co.uk zaznal 413 posameznih domen, ki so vključevale eno ali več besed kraljevi, otrok, HRH (his royal highness, njegova kraljeva visokost, op. a.), princ, George, Aleksander in ali Louis.

Oportunistični kupci so hiteli z nakupi domen, povezanih z imenom otroka, dolgo preden je bil ta sploh rojen. Tako je bila že decembra lani registrirana domena royalfoetus.com (kraljevi zarodek, op. a.).