Koliko časa na dan vi brskate po medmrežju? Foto: Reuters
Koliko časa na dan vi brskate po medmrežju? Foto: Reuters

Filipini so se s tem "dosežkom" uvrstili na sam vrh lestvice, ki je merila navade ljudi, povezane z dostopom do medmrežja, piše Guardian.

Med prvimi petimi državami, v katerih ljudje na medmrežju preživijo največ časa, sta še dve iz iste regije – Tajska na tretjem mestu in Indonezija na petem. Tajci v povprečju na medmrežju vsak dan preživijo devet ur in 11 minut, Indonezijci pa osem ur in 36 minut. Na drugo in četrto mesto so se uvrstili Brazilci in Kolumbijci.

A po drugi strani se je prav ena izmed azijskih držav uvrstila na samo dno seznama. Presenetljivo ali ne, Japonci so tisti narod, ki povezan na svetovni splet preživi najmanj časa, "le" tri ure in 45 minut dnevno.

Študija je še razkrila, da ima dostop do medmrežja 57 odstotkov svetovnega prebivalstva, ki v ga v povprečju uporabljajo 6,5 ure na dan. "To pomeni, da bo digitalna skupnost v letu 2019 skupno na medmrežju 'visela' 1,2 milijarde let," je dejal vodja raziskave Simon Kemp. Največ ljudi do medmrežja dostopa prek svojih prenosnih telefonov, največ časa pa preživijo na družbenih omrežjih.

Leta 2018 je medmrežje prvič začelo uporabljati več kot 360 milijonov ljudi, kar pomeni okoli milijon novih uporabnikov dnevno. Najbolj je število uporabnikov lani naraslo v Indiji.