Program koprske televizije lahko gledalci z oddajnika na Nanosu spremljajo že od leta 1971. Foto: RTV SLO
Program koprske televizije lahko gledalci z oddajnika na Nanosu spremljajo že od leta 1971. Foto: RTV SLO

Večina oddajnikov bo nehala oddajati analogni signal 1. decembra. Nekateri oddajniki pa signal koprske televizije že oddajajo le še digitalno.

Omenjeni anologni signal se je tako poslovil ob 22.30. Med oddajniki, ki TV Koper - Capodistria od 3. ponoči oddajajo le še z digitalnim signalom, je tudi nanoški, na katerem se omenjeni program predvaja že od leta 1971. Oddajnik na Nanosu je tudi eden prvih, ki je signal oddajal v barvah. Barvni signal z Nanosa je tako prehitel tudi italijanske programe in določil barvni standard za sosednjo državo.

Poleg nanoškega oddajnika so analogni signal z digitalnim nadomestili še na oddajnikih: Ajdovščina, Borovnica, Gorenja vas, Grahovo, Idrija 1, Idrija 2, Javorje, Kisovec, Košana, Movraž, Ortnek, Podbrdo, Sežana, Tolmin, Trbovlje in Zagorje. Kanal 51, ki je digitalno TV Koper - Capodistria oddajal že do zdaj, bo isti signal posredoval tudi v prihodnje, vendar z zmanjšano močjo.

Menjava kanala na Pohorju
Na Pohorju pa se je signala RTV oddajnika s 66. na 27. kanal prav tako prestavil v noči s torka na sredo. Preglasitev bo zagotovila širši sprejem televizijskega signala na območju, ki ga sicer pokriva DVB-T oddajnik na Pohorju.

Gledalci, ki so digitalne pretvornike že kupili in priklopili, morajo kanale na televizijskem sprejemniku nastaviti znova. V nasprotnem primeru ne bodo mogli spremljati televizijskih programov.