Twitter se zaveda, da t. i. trolanje močno odvrača uporabnike. Foto: EPA
Twitter se zaveda, da t. i. trolanje močno odvrača uporabnike. Foto: EPA

Velikan med družbenimi omrežji namreč namerava v svojem desetem letu delovanja uvesti ukrepe, s katerimi bi pokazal tistim, ki zlorabljajo splet, da imajo njihova dejanja, naj se zdijo še tako nedolžna, resnične posledice. Prav zlobni in škodoželjni uporabniki naj bi bili tisti, ki zavirajo prizadevanja Twitterja, da bi postal vodilni na spletnem novičarskem trgu.

Kot je za Independent potrdil predsednik družbe za evropski trg, Bruce Daisley, se je Twitter ob vstopu v 10. leto delovanja zavezal očiščenju svojega omrežja. Tako naj bi uvedli ukrepe, ki bi dali t. i. trolom jasno vedeti, da ima njihova neprimerna komunikacija posledice tako v virtualnem spletu kot tudi v nespletnem svetu.

Ob tem bodo tudi spodbujali žrtve spletnega nadlegovanja, naj razkrijejo storilce z objavo njihovih imen, da bi tako izkoreninili spletno nadlegovanje in izboljšali podobo znamke.

Je Facebook dosegljiv?
Twitter ima 320 milijonov uporabnikov, njegovo vrednost pa ocenjujejo na 30 milijard evrov, s čimer sega rivalskemu Facebooku zgolj do kolen. Družabni velikan Marka Zuckerberga ima več kot milijardo uporabnikov, njegovo vrednost pa ocenjujejo na 225 milijard evrov.

Prav nenadzorovano spletno nadlegovanje, ki seže tudi do smrtnih groženj, je krivo, da je v zadnjem času kar nekaj znanih uporabnikov, med njimi zvezdniki iz sveta zabave in politiki, zaprlo svoje račune na Twitterju.