Najbolj brane novice zadnjih sedem dni - Novice

Novice

Mati Luke Dončića ovadila ponarejevalca svojega in sinovega podpisa
Konec julija je Mirjam Poterbin, mati slovenskega košarkarja Luke Dončića, na eni od ljubljanskih policijskih postaj podala ustno ovadbo zoper neznanega storilca, ki naj bi na pogodbi o zastopanju ...
107

Novice

Ker so pozabili dokumente, 14.000 evrov kazni za mlade kubanske plesalce
28 kubanskim plesalcem, ki so v petek zvečer nastopili na bovškem trgu, bo Slovenija ostala v slabem spominu. Zaradi pozabljenih dokumentov so jim policisti naložili skupno 14.000 evrov kazni.
220

Novice

Policisti izsledili osumljenca napada na ekipo RTV Slovenija
Novogoriški policisti so včeraj popoldne izsledili osumljenega voznika osebnega avtomobila, ki je na Trgu Evrope v Novi Gorici zapeljal v novinarko in snemalca RTV Slovenija.
45

Novice

Slovenskega državljana čaka izgon s Filipinov
Filipinska policija je v torek v mestu General Santos na južnem otoku Mindanao prijela slovenskega državljana D. F., ki ga bodo zaradi neveljavnih osebnih dokumentov izgnali.
31

Novice

Prevaranti hlinili gluhonemost in prosjačili za denar
Trije tujci so na Bledu brez ustreznih dovoljenj od mimoidočih zbirali podpise in prosili za denar, izkazalo se je, da so hlinili gluhonemost.

Novice

Policisti prijeli 19-letnega Poljaka, ki je z ukradenim vozilom bežal pred policijo
Slovenski policisti so ob pomoči italijanskih varnostnih organov prijeli moškega, ki je prejšnji ponedeljek z ukradenim vozilom bežal pred policijo.
30

Novice

Stefan Cakić se je na sodbo pritožil
Stefan Cakić, ki je bil aprila letos obsojen na osem let in pol zapora zaradi uboja igralca Gašperja Tiča, se je na sodbo pritožil.

Novice

Pet članic EU-ja bo sprejelo 141 prebežnikov na krovu Aquariusa
Pet članic EU-ja se je v torek dogovorilo, da bodo sprejele 141 prebežnikov na krovu reševalne ladje Aquarius, zaradi česar je Malta sporočila, da bo ladji dovolila vplutje v njeno pristanišče.
84

Novice

16. avgust: Grofje Celjski so podpisali pogodbo o dedovanju
Leta 1443 so Habsburžani in grofje Celjski podpisali pogodbo o dedovanju, če katera od rodbin izumre.

Novice

Pogrešanega Borisa Dragomirja našli mrtvega
Od ponedeljka pogrešanega 68-letnega Kranjčana Borisa Dragomirja so v petek našli mrtvega na območju Kranja.

Novice

Deklina zgodba na TV Slovenija
Na TV SLO 1 v soboto, 18. avgusta, ob 22.45 prihaja večkrat nagrajena ameriška serija Deklina zgodba, posneta po knjižni predlogi Margaret Atwood iz leta 1985.

Novice

V prometni nesreči poškodovane prebežnike odpeljali v izolsko bolnišnico
24-letni Hrvat, ki je v vozilu prevažal osem ilegalnih prebežnikov iz Afganistana, je med vožnjo od Podgorja proti Kastelcu izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na streho.

Novice

15. avgust: Povezava Tihega in Atlantskega oceana
Leta 1914 so tudi uradno odprli Panamski prekop ter tako povezali Atlantski in Tihi ocean. Gradnja prekopa se je začela leta 1906.

Novice

13. avgust: Fidel Castro, revolucionar, diktator, vodja neuvrščenih ...
Leta 1926 se je v Mayari rodil revolucionar in predsednik Kube Fidel Alejandro Castro Ruz.

Novice

Granda: Ali bo Slovenija spet dežela manipulacij in lažnih mitov?
Stane Granda je uveljavljen slovenski zgodovinar, predavatelj in raziskovalec na Zgodovinskem inštitutu Milka Kosa pri ZRC SAZU, ki ga je več let tudi vodil.
31

Novice

Poljski predsednik zavrnil spremembo zakona o evropskih volitvah
Poljski predsednik Andrzej Duda je dal veto na spremembo poljskega zakona o volitvah v Evropski parlament, ki bi zvišala volilni prag in onemogočila izvolitev predstavnikov manjših strank.
5

Novice

Pri Renčah v reki Vipavi našli moško truplo
Naključni mimoidoči je popoldne v reki Vipavi, približno dva metra od jezu v bližini Renč, opazil negibno osebo. Skušal jo je oživiti, a neuspešno.

Novice

14. avgust: Slovo graditelja "slovenskih piramid"
Na današnji dan leta 1786 je umrl slovenski geodet, gradbenik in vzgojitelj številnih kartografov Jožef Mrak, znan tudi kot graditelj "slovenskih piramid". Mrak je bil vodja in glavni predstavnik t.

Novice

S tremi promili alkohola čelno trčil v nasproti vozeče vozilo
Na cesti Vinska Gora–Velenje je v ponedeljek zvečer 60-letni voznik čelno trčil v avtomobil, ki ga je nasproti pravilno pripeljala 42-letnica.

Novice

Kopalka, ki so jo rešili med utapljanjem v Bohinjskem jezeru, je umrla
Policijska uprava Kranj je sporočila, da je umrla kopalka, ki so jo v sredo popoldne med utapljanjem potegnili iz Bohinjskega jezera.
Izjava dneva
link
Kliton Bozgo
2
18. avgust 2018 ob 14:22 Olimpija je zadnje tekme zelo učinkovita. Zdaj bo v psihološki prednosti, po drugi strani pa bi bil lahko izpad iz Evropske lige tudi dodaten motiv za Maribor, saj mu ostajata le prvenstvo in pokal.
Več novic ...
Kazalo