Najbolj brane novice zadnjih sedem dni - Novice

Novice

Pri vzponu na Triglav umrl plezalec
V zahodnem delu severne stene Triglava sta plezalca opravljala nezavarovan vzpon. Okoli 13.30 se je eden izmed njiju, 27-letnik iz okolice Kamnika, smrtno ponesrečil.

Novice

Nova EU-avtorska direktiva: davek na spletne povezave, samodejni filtri za prepoznavanje vsebin ...
Nova evropska direktiva o avtorskih pravicah, ki naj bi jo Evropski parlament sprejel, je sprožila številne peticije proti njej, saj naj bi na račun avtorskih pravica lahko omejevala svoboščine ...
73

Novice

Mladi se lahko prijavijo za brezplačno odkrivanje Evrope
Evropska komisija je sporočila, da bo v torek opoldne začel teči 14-dnevni rok, v katerem se lahko mladi prijavijo za brezplačne vozovnice v okviru nove pobude DiscoverEU (OdkrijEU), s katerimi bodo ...
21

Novice

Zaradi napake na električni napeljavi obsežen požar v Stegnah
Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je ob pol treh ponoči zagorela streha večjega poslovnega objekta v industrijski coni v Stegnah v Ljubljani.
4

Novice

Trgovinski sporazumi z Azijci po hitrem postopku kot alternativa gospodarski vojni z ZDA
Evropska komisija v času, ko grozi gospodarska vojna z ZDA, hiti s sprejemanjem novih trgovinskih sporazumov z nekaterimi gospodarsko pomembnejšimi azijskimi državami.
33

Novice

Zaton Karla Erjavca ali DeSUS-a?
Franc Jurša, dolgoletni poslanec Desusa, je zelo neposredno povedal, da pričakuje odstop predsednika stranke Karla Erjavca in Erjavec je že pretekli četrtek ponudil odstop, o njem pa bodo organi ...
16

Novice

Kriminalisti po preiskavah v bankah pridržali pet osumljencev
Policija v nekaterih bankah po Sloveniji izvaja hišne preiskave. Izvajajo jih na lokacijah bank NLB, neuradno tudi v nekaterih drugih bankah.
74

Novice

David Tasić: V Sloveniji je komunizem preživel
"Komunizem je pri nas preživel," meni David Tasić, akter "T" v aferi JBTZ, ki je bil v osemdesetih letih prejšnjega stoletja eno od vodilnih peres jugoslovanskega alternativnega žurnalizma in ...
66

Novice

Podrt gol usoden za občana Mirne Peči
Na nogometnem igrišču v Poljanah pri Mirni Peči je v soboto zvečer na občana padel gol. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Novice

K. Grabar Kitarović: "Vmešavanje EU-ja v arbitražni spor bi bilo kontraproduktivno"
Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je po srečanju s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom v Bruslju dejala, da ta ni opredeljen glede vprašanja arbitraže o meji med Slovenijo in ...
57

Novice

Kriminalisti prijeli 15 osumljenih mednarodne trgovine z orožjem
V več krajih po Sloveniji so od jutra dalje potekale hišne preiskave o organiziranem kriminalu, povezanim z mednarodno trgovino z orožjem. Kriminalisti so prijeli 15 osumljencev.
7

Novice

Šesterica v zapor zaradi pranja denarja in prostitucije na Goriškem
Sodišče je odločilo, da je v procesu okoli lokala Margerita v Novi Gorici vseh osem obtoženih krivih. Šest jih je dobilo zaporne kazni od enega do šestih let, sodba ni pravnomočna.
33

Novice

Še veste, kaj ste vozili leta 1993?
Danes jim lahko brez kančka slabe vesti že mirno rečemo starodobniki, a pred 25 leti smo se Slovenci v njih prav ponosno peljali vsak svoji prihodnosti naproti.

Novice

13. junij: Tekma vseh tekem "zlate" generacije
Leta 2000 je slovenska nogometna reprezentanca evropsko prvenstvo začela z remijem proti ZR Jugoslaviji 3:3, potem ko je vodila 3:0.

Novice

#MMCdebata: "Trump je naredil več za mir kot Obama v obeh mandatih"
"Kim bi se lahko zavzel tudi za denuklearizacijo Severnoameriškega kontinenta," je bil le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na zgodovinsko srečanje Trump-Kim Džong un.
27

Novice

Primer Škrbić: Trivković na ponovljenem sojenju obsojen na 7 let in dva meseca zapora
Okrožno sodišče je Milana Trivkovića na ponovljenem sojenju zaradi sodelovanja pri ugrabitvi Zorice Škrbić obsodilo na sedem let in dva meseca zaporne kazni.
21

Novice

Zaradi korupcije pri posojilih oškodovanih vsaj šest bank
Pet osumljenih korupcije pri najemanju posojil v bankah, ki so bili pridržani v ponedeljkovih kriminalističnih preiskavah, bo pred preiskovalnega sodnika privedenih predvidoma v sredo.
16

Novice

Evropski poslanci zaradi okvare vlaka obstali sredi francoskih polj
Več sto poslancev in uradnikov Evropskega parlamenta, ki so bili iz Bruslja z vlakom namenjeni na plenarno zasedanje v Strasbourg, je zaradi okvare na električnem omrežju za približno štiri ure ...
29

Novice

Gliha vkup štriha
Svetovni dogodki niso prijazni do tistih, ki ponoči radi spijo. Najprej je bilo treba pospremiti finale košarkarske Lige NBA, potem pa še srečanje predsednika Trumpa in predsednika Kima.
13
Izjava dneva
link
Borut Pahor
3
18. junij 2018 ob 14:48 Razumem, da ima Evropska komisija možnost in ne dolžnost, da poda svoje mnenje v skladu z 259. členom pogodbe EU-ja. To spoštujem.
Več novic ...
Kazalo