Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Ana Jurc

FSF Dober dan za delo: Martin Turk o bosanski žalosti brezposelnosti, ki bi lahko bila tudi naša

19.09.2019

Po dveh dnevih Festivala slovenskega filma se kot ena od rdečih niti izrisuje lik idealističnega, "za ta svet predobrega" malega človeka v zobovju neusmiljenega kapitalizma.

FSF "Ne opažam žensk, ki bi po svetu s podobnim idiotskim ponosom kot moški gojile svoje konflikte."

18.09.2019

Prvi večer Festivala slovenskega filma je zaznamovala premiera celovečerca enega najprominentnejših slovenskih režiserjev, Metoda Pevca. V tragični paraboli o bratskem razkolu sije Janez Škof, najbrž že prvi resni kandidat za vesno za najboljšega igralca.

Filmska recenzija Prevarantke na Wall Streetu

17.09.2019

Pomislite na nepregleden katalog mafijskih filmov, v katerih don v lepo krojeni obleki s svojimi namrščenimi podaniki prijadra za najboljšo mizo v klubu. Tokrat je don že v klubu - na odru, ob drogu - njen statusni simbol pa je dizajnerska torbica.

Filmska recenzija Tisto: Drugo poglavje

10.09.2019

Kako naj bi Andy Muschietti sploh nadgradil uspeh Tistega, najdonosnejše grozljivke vseh časov, ki je sprožila množično fascinacijo s histerično poskakujočim klovnom? Z Maščevalci očitno ne tekmuje samo v popkulturni relevantnosti, ampak tudi v dolžini.

Filmska recenzija Koža

09.09.2019

Koža že s svojim uvodnim prizorom v gledalcu izzove intuitivno reakcijo, primaren strah, ki ga spremljata krčenje želodca in nelagodje: na mestnih ulicah se z glasnim skandiranjem soočijo pripadniki dveh štabov, skinheadi in temnopolti antifa aktivisti.

Filmska recenzija Bolečina in slava

07.09.2019

Najsubtilnejši Almodóvarjev film zadnjih desetih let elemente umetnikovega življenja pregnete v vizualni jezik njegove kinematografije. Nastala je barvita elegija, globoko oseben izdelek celo za režiserja, ki je od nekdaj zasidran v avtobiografskem.

Filmska recenzija Strašljive zgodbe

02.09.2019

Čeprav Strašljivih zgodb, ekranizacije klasičnega dela ameriške mladinske književnosti, ni režiral Guillermo del Toro, je njegov pečat očiten.

Koncert Čarovnija Andersona .Paaka: Kino Šiška spremenil v kalifornijsko plažo

28.08.2019

Ne pomnim, kdaj je Kino Šiška nazadnje prekipeval od nalezljive evforije tako kot na sinočnjem koncertu Andersona .Paaka. Publika najbrž ceni, kadar Ljubljano vendarle obišče kak izvajalec aktualnega žanra, ki je obenem še v polnem razmahu kariere.

Filmska recenzija Beli vran

29.08.2019

Rudolf Nurejev je bil prvi slavni prebežnik iz Sovjetske zveze: njegova življenjska zgodba je fascinantna. Zato je škoda, da jo Ralph Fiennes reducira na hladnovojno akcijsko dramo o vohunih in represiji, kar zamegli pogled na plesalčevo veličino.

Filmska recenzija Yesterday

26.08.2019

Največji greh romantične komedije Yesterday ni njen generično veseli ton in prav tako ne leni stereotipi o tem, kakšni moški se nam zdijo očarljivi. Kriminal pa je, kako slabo izkoristi glasbeni zaklad, ki so ga svetu zapustili Beatli.

Nadaljevanke "Alpski noir" Jezero v Sarajevu: "Odziv je bil lep, ljudje so navdušeni"

22.08.2019

"Ne delamo ameriške, ampak slovensko nadaljevanko," opozarja Matevž Luzar, eden od dveh režiserjev šestdelne serije Jezero, ki je ob sarajevski premieri naletela na topel sprejem. "Krstili so nas za 'alpski noir in spraševali, kako se zgodba nadaljuje."

Knjige Literarna zvezda Sally Rooney, "prva velika milenijska avtorica", zdaj še v slovenščini

21.08.2019

Kdor vsaj z enim očesom spremlja književnosti posvečene spletne strani ali profile na Instagramu, se v zadnjih dveh letih ni mogel izogniti minimalističnim različicam naslovnic dveh romanov Sally Rooney.

Stran 33 od 184
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov