Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Ana Jurc

Liffe Sin

13.11.2022

Florian Zeller je s trilogijo dram o pogosto bolečih odnosih med otroki in starši v prvem desetletju tega tisočletja navdušil gledališki svet. Z ekranizacijo prve od njih, Očetom, je Zeller zablestel - tudi zato je zdaj razočaranje ob Sinu toliko večje.

Liffe Korzet

12.11.2022

Korzet je morda najbolj simboličen kos oblačila, kar jih je kdaj bilo: tkanina, ki stisne, zmanjša in ukrivi ženski torzo, je od nekdaj jasna metafora za spone družbe in njenih pričakovanj.

Liffe Obe strani rezila

11.11.2022

Novi film 76-letne Claire Denis, ki je na Berlinalu dobila srebrnega medveda za najboljšo režijo, se dotika avtoričinih ključnih tem: dinamike odnosov v polju romantike in telesnega. Obe strani rezila morda ni njeno največje delo, a pusti trajen vtis.

Liffe Zločini prihodnosti

10.11.2022

Dvajset let po tem, ko se je poslovil od žanra body horrorja, se David Cronenberg z radostnim sadizmom, ki bo za marsikoga prenaporen, vrača s parabolo o mestu minljivega človeškega mesa v vrtincu tehnološkega in biološkega napredka.

Liffe Lunana: jak v razredu

09.11.2022

Ugyenu se po par urah grizenja kolen v hrib začne svitati, da mu je vodnik lagal, ko je trdil, da "za naslednjim ovinkom" pot postane položnejša. "Če bi ti povedal, da gre ves čas navkreber, bi ti bilo vse skupaj še večja muka," nedolžno pojasni hribovec.

Pred petkovim koncertom Boris Benko, Silence: "Ustvarili smo družbo, ki zelo kvalitetno proizvaja duševne težave"

03.11.2022

Duo Silence je najbrž slovenski bend z najzvestejšo legijo privržencev glede na frekvenco izdaj. Po desetletju se končno vračata z novim studijskim albumom, The Vocabulary of Madness. "Slovar norosti" je po njunem edina razumna reakcija na ponoreli svet.

Moja Vesna Sara Kern: Izseljenska izkušnja je osamljena, še posebej, če prestajaš travmo

02.11.2022

Na pravkar končanem Festivalu slovenskega filma Portorož je eno od glavnih nagrad, vesno za najboljšo režijo, osvojila Sara Kern z Mojo Vesno, prvim filmom, ki je nastal v slovensko-avstralskem sodelovanju. Družinska drama kmalu prihaja na Liffe.

FSF Portorož Vinci Vogue Anžlovar: "Ljudje od mene pričakujejo ekscesnost, a so ljubosumni na mojo svobodo"

30.10.2022

Festival slovenskega filma, roko na srce, praviloma ni ravno magnet za trume ljudi. Zato je bila petkova gneča v portoroškem Avditoriju toliko impresivnejša: v dvorani niti ni bilo prostora za vse, ki so hoteli videti novi film Vincija Vogua Anžlovarja.

FSF Luzar: "V Planici imamo praznik za 'orle' - niti besede pa o tem, kaj se medtem dogaja v dolini"

29.10.2022

Matevž Luzar, ki je zadnje mesece posvetil turneji svojega novega celovečerca po malih in velikih slovenskih krajih (pogosto ob zvokih lokalne "plehmuzke"), se je z Orkestrom naposled ustavil tudi na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

FSF Illyricvm: "Če lahko snemamo filme o Galcih in Vikingih, zakaj ne tudi o Ilirih?"

28.10.2022

"O Vikingih in Galcih je bilo posnetih že kup filmov, antika na Balkanu pa v filmski umetnosti sploh ne obstaja," ugotavlja hrvaški režiser Simon Bogojević Narath, ki je v prvencu Illyricum rekonstruiral življenje "barbarov" na robu rimskega imperija.

Intervju Mathieu Amalric: "Hollywood mi je odpiral vrata, skozi katera nisem hotel stopiti"

27.10.2022

"Nikoli ne iščem novih igralskih projektov," kategorično zatrdi Francoz, ki so ga za svoje filme rekrutirali Wes Anderson, Steven Spielberg in Alain Resnais. "Včasih kolege filmarje prosim, naj mi dajo mir, ker bi se rad posvetil režiji lastnih filmov."

Liffe "Občasno uvrstim na Liffe kak film, ki ga nisem videl, ampak nikoli ne bom povedal, kateri to so!"

20.10.2022

"Primarni cilj Liffa ostaja vrnitev ljudi v kinodvorane," je mantra Simona Popka, programskega vodje 33. Liffa. Na pretočni platformi bo tako samo delček od 90 celovečercev, ki nas bodo med 9. in 20. novembrom potopili v filmske podobe z vsega sveta.

Stran 3 od 175
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov