Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Nova serija na TVS "Na avdiciji so imeli igralci skoraj solzne oči, ker se jim je zdel scenarij tako dober"

02.02.2020

Čeprav se je Jezero pravkar poslovilo z malih zaslonov, renesanse domače televizijske kriminalke še ni konec: na spored prihaja V imenu ljudstva, sodno-kriminalna drama v osmih delih, v kateri mora "hamletovska junakinja" razkrinkati korupcijo.

Življenje drugih "Potrebujemo nekaj, v kar je enostavno verjeti – in to vodi v populizem"

30.01.2020

Je Življenje drugih, filmsko razgaljenje orwellovske biti vzhodnonemškega komunizma, relevantno tudi v 2020? Režiser Jan Krmelj, ki v rokah drži vajeti gledališke adaptacije, v kultnem filmu zaznava napoved subverzivnih žvižgačev, kot je Edward Snowden.

Filmska recenzija Čas deklištva

28.01.2020

Ljubljenka ameriškega neodvisnega filma Greta Gerwig je protofeminizem Louise May Alcott pregnetla v dinamično, čeprav na trenutke skoraj agresivno aktualizirano ekranizacijo klasičnega mladinskega romana Čas deklištva.

Film in TV V 2020 bo Kolosej vsak dan predvajal (vsaj en) domači film, dobili smo tudi "slovenski IMDb"

22.01.2020

V 2020 bodo padle prve klape kar štirih slovenskih igranih celovečercev. Vinci Vogue Anžlovar bo trideset let za babico na jug "poslal" še dedka, Marko Šantič pa bo tematiziral islamofobijo. Dobili smo tudi bazo podatkov, "slovenski odgovor na IMDb".

Filmski cikel na TVS Zlata doba japonskega filma: od gejš in samurajev do tihe melanholije delavskega razreda

24.01.2020

Vsak razmislek o klasičnem japonskem filmu terja poklon njegovim "svetim trem kraljem": Akiri Kurosavi, Jasudžiru Ozuju in Kendžiju Mizogučiju. Ker je prvi filmofilom dobro znan, bodo petkovi večeri na TVS posvečeni Ozujevim in Mizogučijevim mojstrovinam.

Filmska recenzija Moj najboljši profil

19.01.2020

Moj najboljši profil, ki se izmenično poigrava z elementi melodrame in psihološke srhljivke o spolni obsedenosti, je v prvi vrsti melanholičen komentar osamljenosti urbanih življenj, kjer so družbena omrežja še zadnja iluzija resničnega stika s soljudmi.

Slovenska filharmonija Mate Bekavac novi pomočnik direktorice in umetniški vodja Orkestra SF

13.01.2020

S 1. januarjem je kot umetniški vodja Orkestra Slovenske filharmonije in pomočnik direktorice za orkester nastopil mandat Mate Bekavac.

Oskarji 2020 Največ oskarjevskih nominacij za Jokerja, Irec in 1917 tesno za petami

13.01.2020

Favoriti letošnje tekme za oskarje morda niso presenetljivi, so pa med seboj zelo izenačeni. Akademija je največ nominacij, kar 11, namenila temačni stripovski drami Joker. S po 10 nominacijami sledijo Irec, 1917 in Bilo je nekoč ... v Hollywoodu.

Filmska recenzija 1917

13.01.2020

Najnovejši dodatek v kanon vojnega filma je 1917, velikopotezni in hkrati intimni projekt britanskega režiserja Sama Mendesa, čigar dedek, kot izvemo v posvetilu, se je bojeval v jarkih prve svetovne vojne.

Filmska recenzija Zakonska zgodba (Marriage Story)

09.01.2020

Noah Baumbach se v Zakonski zgodbi, letošnjem Netflixovem oskarjevskem adutu, sprašuje, ali lahko naši najpritlehnejši prepiri - in kaj je ločitev drugega kot razvlečen prepir? - izničijo in razvrednotijo našo človečnost.

Filmska recenzija Cats

01.01.2020

Vsesplošna recepcija najbizarnejšega lanskega/letošnjega filma, muzikala Cats, je tako hiperbolično, tako karikirano negativna, da je recenziranje filma zdaj samo še tekma, kdo si lahko za groteskne mačkoidne nakaze izmisli duhovitejše žaljivke.

Filmska recenzija One so bombe

31.12.2019

One so bombe odpira pereče vprašanje, ki v vsakodnevnih pogovorih pogosto razkrije najgrše plati ljudi. Kako naj ženske, ki so tarče spolnega nadlegovanja, manevrirajo med "pravilnim odzivom" na zlorabo in samoohranitvenim nagonom?

Stran 29 od 183
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov