Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Danes na TVS 1 Novovalovski manifest Do zadnjega diha, ki je uvedel nov filmski jezik

29.11.2019

Jean-Luc Godard je s svojim celovečernim prvencem pustil tako globoko sled v sedmi umetnosti, da je sam izraz "do zadnjega diha" postal pregovoren. Obvezna lekcija za filmofile, ki je sprožila novovalovsko revolucijo, bo nocoj na sporedu RTV SLO.

Filmska recenzija Judy

27.11.2019

Z glasbenimi biografijami je prav zaradi njihovega statusa "oskarjevske vabe" vedno križ.

Liffe Filmska recenzija: Monos

24.11.2019

Kolumbijski kandidat za tujejezičnega oskarja (in eden od nagrajenih filmov Liffa) je hipnotičen, neverjetno gledljiv zdrs v anarhijo, ki pokaže, kako zlahka s posameznika v resnici odpadejo spone civilizacije.

Liffe Filmska recenzija: Prekla

23.11.2019

Nobelovka Svetlana Aleksijevič je za svojo prvo knjigo Vojna nima ženskega obraza (1983) zbirala zgodbe ruskih žensk, ki so se v drugi svetovni vojni borile na strani Rdeče armade - kot bolničarke, ostrostrelke, tankistke, pilotke, topničarke ...

Liffe Filmska recenzija: Nesrečniki

22.11.2019

150 let je minilo od izida Hugojevega romana, na katerega se simbolično navezuje Ladj Ly, a beda, marginalizacija, nasilje in socialne razlike v francoski družbi ostajajo. Namesto obupanega tatu štruce kruha bo upor zanetil štirinajstletnik z molotovko.

Liffe Ray in Liz

21.11.2019

Filmski prvenec Richarda Billinghama je avtobiografska študija revščine in razkroja družinskega življenja, ki ju za seboj potegneta alkoholizem in zanemarjanje otrok. V brezkompromisno prikazani bedi poišče tudi drobce temne lepote.

Liffe Mladi Ahmed

20.11.2019

Belgijska cineasta Jean-Pierre in Luc Dardenne bi lahko letos z Mladim Ahmedom osvojila tretjo zlato palmo in postavila rekord canskega festivala. Namesto tega sta naletela na različne odzive - kar ne preseneča, če vemo, katere pereče teme sta se lotila.

Liffe Medtem ko vas ni bilo

19.11.2019

Najbrž ne razmišljate ravno pogosto o tem, kakšen je bil dan DPD-jevega ali UPS-ovega dostavljavca, preden se je s pošiljko pojavil pred vašimi vrati. Bolj verjetno je, da godrnjate, če ne prispe v točno predvidenem časovnem okviru.

Liffe Zajec Jojo

18.11.2019

Taika Waititi v satirično-sentimentalni komediji izpostavi nekaj, česar si resne zgodovinske drame ne morejo privoščiti: da je bil nacizem kljub svojim strašnim, daljnosežnim posledicam tudi posmeha vredna, absurdna ideologija. Smeh je lahko gesta upora.

Liffe Obtožujem!

17.11.2019

Roman Polanski si je dolga leta želel posneti film o "aferi Dreyfus"– na koncu pa se izkaže, da ga je bolj kot konkretni primer zanimala moraliteta o sprijeni družbi, v kateri sta videz pravičnosti in učinkovitosti bolj pomembna od dejanske pravičnosti.

Liffe Portret mladenke v ognju

16.11.2019

Portret mladenke v ognju je v resnici portret skrivnih življenj žensk v drugi polovici 18. stoletja, raziskovanje skrivnih prostorov svobode, ki so si jih ženske utrle v svetu moških.

Filmska recenzija Parazit

15.11.2019

Parazit, dobitnik zlate palme v Cannesu in eden najtežje pričakovanih filmov na Liffu, je vrhunska destilacija parabol o razrednem boju, ki jih je Južni Korejec Bong Joon-ho načenjal že v Ledenem vlaku in Okji. In ta boj se je zdaj razmahnil v vojno.

Stran 31 od 184
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov