Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Filmska recenzija Furiosa: Del sage Pobesneli Max

27.05.2024

Furiosa je v ameriških kinih zabeležila mizeren premierni konec tedna; po gledanosti je samo za las uspela prehiteti novega - in po vseh poročilih sodeč kilavega - Garfielda. Naj vas to ne odvrne od ogleda; čeprav ne dosega Ceste besa, je močan film.

Film in TV Na snemanju filma Belo se pere na devetdeset: Vrnitev v osemdeseta, "a brez patetike"

21.05.2024

"Ko sem prvič stopila v ta prostor, me je stisnilo pri srcu," prizna Bronja Žakelj, ko se ozira po natrpani, malce zguljeni kuhinji. Tako je, kot da bi čez njen prag stopila nazaj v zgodnja osemdeseta.

Oder Juan Mayorga: "Gledališče ustvarjamo tudi za tiste, ki nikoli ne bodo prišli na predstavo"

16.05.2024

Prejšnji mesec je Ljubljano obiskal eden izmed vodilnih sodobnih španskih dramatikov, Juan Mayorga. V pogovoru s študenti hispanistike je med drugim spregovoril o pomenu politično angažiranega gledališča in nujnosti upora proti poskusom cenzure.

Filmska recenzija Izzivalci

14.05.2024

Kljub občasnemu spogledovanju z grozljivko je italijanski mojster Luca Guadagnino v prvi vrsti kronist koprnenja in erotičnega poželenja. V ta predalček sodi tudi teniška melodrama Izzivalci, ki pa je kljub estetski dovršenosti na trenutke površen film.

Filmska recenzija Fant in čaplja

07.05.2024

Najnovejši film Hajaa Mijazakija, prvi po desetih letih, je bil nekakšna demonstracija mojstrovega primata. Studio Ghibli zanj ni pripravil promocijske kampanje, pred premiero niso objavili napovednika ali slikovnega gradiva, kaj šele daljšega sinopsisa.

Ocena serije Baby Reindeer: resnična zgodba o obsedenosti in zalezovanju

24.04.2024

"Če tvoje življenje ni vredno tega imena, ti ga lahko sploh kdo uniči?" se sprašuje Donny Dunn, faliran komik, ki z morbidno fascinacijo opazuje, kako obsedena zalezovalka pronica v vse pore njegovega življenja. "Zakaj sem kar pustil, da se to dogaja?"

Gledamo Državljanska vojna

22.04.2024

V letu predsedniških volitev v ZDA bi od distopičnega filma z naslovom Državljanska vojna verjetno pričakovali namerno karikiran portret polarizirane ameriške družbe, ki prerokuje padec demokracije. Na srečo je Alex Garland ubral težjo pot.

Jeroen Olyslaegers v Ljubljani "Zanamci nas bodo delili na tri skupine: upornike, kolaborante in tiste, ki so nemo stali ob strani"

19.04.2024

"Vprašanja o drugi svetovni vojni si zastavljamo, ker na intuitivni ravni razumemo, da je šlo v moralnem pogledu nekaj hudo narobe," verjame Jeroen Olyslaegers, avtor zgodovinskega romana Wil. V njem načne tabutemo kolaboracije s sovražnikom v času vojne.

Recenzija filma o Amy Winehouse Back to Black

15.04.2024

Amy Winehouse je bila unikatna, neverjetno nadarjena umetnica. Njeno prekratko življenje bi si zaslužilo iskreno, sočutno obravnavo, kakršne v življenju ni bila deležna. Zaslužilo bi si več kot Back to Black, revizionistično in banalno melodramo.

Ob novi seriji Ripley Manj nadarjeni, a toliko bolj psihopatski gospod Ripley: zakaj je lik povzpetniškega morilca večen?

11.04.2024

Zakaj je lik Toma Ripleya tako trmasto zasidran v popkulturi? V novi ekranizaciji, ki ne skuša tekmovati z moderno klasiko Anthonyja Minghelle, je naš stari znanec še bolj hladen, preračunljiv in zahrbten, kot se ga spominjamo.

O seriji Režim Kate Winslet kot paranoična evropska avtokratka: fikcija je manj absurdna od resničnosti

07.04.2024

Od Režima, nove politične satire v šestih delih, ki stoji na plečih velikanov, kot sta Kubrickov Dr. Strangelove in Ianuccijeva Podpredsednica, smo si obetali veliko – dobili pa mlačno, površno burlesko o diktaturi.

Filmska recenzija Železni krempelj

26.03.2024

Železni krempelj je film o rokoborbi, a je – tako kot pred njim Rokoborec Darrena Aronofskega in Foxcatcher Bennetta Millerja – tudi več kot to. Železni krempelj je tragedija o družinskem prekletstvu, ki se lahko kosa s pogubi zapisano rodbino Atreja.

Stran 2 od 184
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov