Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Anja P. Jerič

Svet Stroški? Visoki. Dobiček? Vprašljiv. Novo dojemanje JAR-a? Neprecenljivo.

10.07.2010

Medtem ko si Fifa, televizijske hiše in sponzorji manejo roke od zaslužka, ki ga je prineslo nogometno prvenstvo, bo morala Južna Afrika na "sadove" trdega dela počakati.

Vagabund Portugalska proti Braziliji - ponos, začinjen z nacionalizmom

05.07.2010

Portugalska in Brazilija, Brazilija in Portugalska. To je eden izmed tistih zanimivih vroče-hladnih, ljubezensko-sovražnih, "zmoremo-brez-vas-a-hkrati-smo-zelo-povezani" odnosov.

Zanimivosti Britanska iskalna akcija: Kdo si, Slovenija?

23.06.2010

"Država, ki je svetu dala plastično zadrgo, bo stala nasproti narodu, ki je iznašel nogomet." In še Saša Vujačić, rjavi medvedi in travme zaradi mešanja s Slovaško.

Navade po svetu Nenavadni svet brazilskih vzdevkov

18.06.2010

"Zaspanček, zakaj ni v ekipi Race in Goske?" Čeprav govorimo o "O Jogo Bonito" - čudoviti igri, imenovani nogomet, se pri Brazilcih včasih zdi, kot bi ušli iz pravljice o Sneguljčici in sedmih palčkih ...

Vagabund Paragvaj - državi, v kateri se "nikoli nič ne zgodi", " se dogaja" nogomet

26.05.2010

Verjetno je večina Slovencev zadnjič pomislila na Paragvaj, ko je njihova reprezentanca v Južni Koreji premagala Katančevo četo. A s tem njihovemu nogometu delamo krivico - sami državi pa niti ne.

Vagabund Ne bojte se velikih 5, bojte se oranžnih 11!*

28.05.2010

"Poplava" oranžne barve, tulipani, mlini na veter, lesene cokle, ravnina, težko izgovorljiva imena, sir in rdeča četrt. To je stereotipna predstava o Nizozemski.

Znanost in tehnologija Naslednji postanek: Mars. Kaj pa do takrat?

22.05.2010

"Želim si, da bi bilo ameriško raziskovanje vesolja velik skok v prihodnost, ne pa stopicanje na mestu." Barack Obama je tako najavil željo po pristanku (ameriškega) človeka na Marsu. Ampak ...

Vagabund Foto: Črno-bela igrivost za zidovi Chestra

05.05.2010

Dovolj star, da se občuti pridih nekdanjih časov, a tudi dovolj mlad, da ostaja moden. Dovolj majhen, da se ga zlahka prehodi, a hkrati ravno prav velik, da ohranja svetovljanskost. To je angleški pon ...

Vagabund Otok, ki ima veliko noč kar v imenu

03.04.2010

Ime: Velikonočni otok. Lokacija: Južni Tihi ocean. Razdalja do najbližjega naseljenega soseda: otok Pitcairn, 2.075 kilometrov. Znamenitost: ogromni izklesani monoliti, ki strumno stojijo ob obali.

Svet O Čilu iz Čila - ljudje ostali mirni, država deluje

06.03.2010

"V Santiagu so bili domačini zelo mirni. Potresov so navajeni, tudi v šolah jih učijo, kako ravnati v primeru potresa," se katastrofe v Čilu spominja Slovenka, ki je k sreči odnesla celo kožo.

Vagabund Soči 2014 - zimske igre v subtropskem podnebju

05.03.2010

Ko si je Vladimir Putin zaželel zimske olimpijske igre, bi v Rusiji le težko našel kraj, ki pozimi nima kupov snega. A mu je "uspelo" - igre leta 2014 bo gostil Soči, mesto na "ruski rivieri".

Po Sloveniji Foto: Idrija - prepletanje živega srebra in čipke

03.03.2010

Resda je Idrija umaknjena od glavnih prometnic in avtocest, a saj poznate slovensko turistično geslo "Stranske poti so zapeljivejše od glavnih." Obiščite Idrijo, ne bo vam žal!

Stran 19 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov