Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Anja P. Jerič

Po zavrnitvi referenduma Avstralski staroselci ostajajo brez priznanja v ustavi: "To je bilo sramotno dejanje"

27.10.2023

V Avstraliji je nedavno propadel referendum, s katerim bi staroselce vpisali v ustavo. Zagovorniki sprememb so po tednu molka dejali, da je referendum "sprožil cunami rasizma" in da se je Avstralija odločila postati "manj liberalna in demokratična".

Intervju Golobi akrobati so kot nogometna ekipa - kapetan in igralci, ki usklajeno delajo obrate v zraku

14.10.2023

20 golobov akrobatov, ki poletijo v zrak in se nato čim hitreje vrtijo, da so videti kot žoga v zraku. Če se jih zavrti vsaj pet, sodniki to nagradijo z eno točko. Spoznajte svet Borisa Recka, ki je zaznamovan z akrobatskimi golobi.

Brazilija Deli amazonskega deževnega pragozda bi se lahko zaradi vse hujše suše spremenili v savano

08.10.2023

Deževni gozd in suša, kako gre to skupaj? A to se je zgodilo, dele amazonskega deževnega pragozda je zajela huda suša. Zaradi podnebnih sprememb pa bi lahko bila sušna obdobja vse daljša, zato bodo nekateri predeli Amazonije postali podobni savani.

Nova glasbena oddaja 33/45 Leila Aleksandra Jelić: Naša oddaja se začne tam, kjer se konča zabavna glasba

30.09.2023

"Prijateljem sem rekla, da bi rada, da izpade tako, kot če bi imeli skupaj oddajo Marcel Štefančič, Katarina Čas in Radovedni Taček. Če bi njih dali skupaj in bi nastala oddaja 33/45 – bi to vzela za kompliment," pravi voditeljica Leila Aleksandra Jelić.

"Evropa ima težavo" Mamila in narkokriminal se širijo po ulicah mest. Mojca Širok: "Belgija se utaplja v kokainu."

16.09.2023

"Evropa ima veliko težavo, zato se mora zbuditi in jo začeti reševati," je dejal župan belgijskega mesta Antwerpen, ki je preplavljeno z mamili. Tudi direktorica Europola opozarja, da je za prekupčevalce z mamili v EU-ju že pomembnejše tržišče kot ZDA.

Vse bolj vroče in sušno "Španija se spreminja v puščavo." Bo voda vzrok za naslednjo krizo v Evropi?

22.05.2023

Šele sredina maja je, Evropa pa ima že težave s pomanjkanjem vode. V Italiji, Franciji in Španiji zvonijo alarmi. Vodne zaloge so prazne, ljudje živijo z omejitvami. Že res, da Evropa postaja vse bolj vroča in sušna, a realnost je prišla prej od napovedi.

Drugi evrovizijski polfinale Joker Out bodo uživali še en dan: čisto na koncu so poklicali Slovenijo!

11.05.2023

Napeto je bilo vse do konca. Gledalci so v finale poslali Albanijo, Ciper, Estonijo, Belgijo, Avstrijo, Litvo, Poljsko, Avstralijo, Armenijo in nazadnje še Slovenijo! Carpe Diem bo tako v izvedbi Joker Out znova odmeval v drugi polovici sobotnega finala.

Nastopila bo v Liverpoolu Ukrajinska pevka Alyosha: Glavno sporočilo mojih pesmi je, da bodimo ljudje

06.05.2023

Ukrajinska pevka Alyosha je na Evroviziji nastopila leta 2010, letos pa se bo na evrovizijski oder vrnila v popolnoma drugačnih okoliščinah – v spremljevalnem programu prvega predizbora bo predstavila zgodbe Ukrajincev, ki jih je vojna pregnala z domov.

Pred referendumom Planet na glasovnici – bo Berlin že čez sedem let postal podnebno nevtralno mesto?

22.03.2023

Prebivalci Berlina bodo v nedeljo na referendumu odločali o tem, ali mora mesto že do leta 2030, torej kar 13 let prej od trenutnih načrtov, postati podnebno nevtralno. Meščani in aktivisti so v večini za, politiki pa trdijo, da je načrt neuresničljiv.

Vedran Šubic Pred leti za legokocke dal dvomesečno plačo, zdaj jih ima doma že pol milijona

17.03.2023

"Ni stvari, ki se je ne da izdelati iz legokock," je prepričan ljubitelj Lega Vedran Šubic. Njegove kreacije gradov vsebujejo tudi po 30.000 kock, čeprav jih ima že pol milijona, kupuje nove. A prav vsako doma najde v največ desetih sekundah.

Izredne razmere Brez delujočih hladilnikov, semaforjev in luči – v Južni Afriki vsak dan živijo z električnimi mrki

15.02.2023

V Južni Afriki traja kriza z dobavo električne energije že 15 let, razmere so se v zadnjem času še poslabšale. Lani je bilo 288 dni z izpadi elektrike, tudi letos se morajo znajti s štiri- do šesturnimi mrki dnevno, ponekod trajajo celo po 12 ur. Zakaj?

Slovenca na jadranju okoli sveta V letu in pol porabila le 200 litrov goriva, a denar na Karibih vseeno (pre)hitro kopni

28.01.2023

"Skozi Panamski prekop vsako leto pluje 150.000 plovil, največje ladje za plutje plačajo do 450.000 dolarjev. Za najino jadrnico je 2500 dolarjev zelo velik strošek, a je to vseeno posebna dogodivščina," pravi jadralec iz Dolenjske Peter Kočjaž.

Stran 2 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov