Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ivana Zajc

Neznane stvari Kaj vse je mogoče spraviti v eno sobo? V "kabinetu čudes" izjemne najdbe in zgodbe.

23.06.2021

"V osnovni šoli sem bil, ko sem odkril ta fotoaparat, bil je pokvarjen. Meh je bil uničen," pripoveduje Bogo Rusjan, ko v roke prime starinski aparat. Srečala sva se na novi razstavi Goriškega muzeja, ki najzanimivejše muzejske predmete združi v eni sobi.

Intervju "Z dvema stvarema se gledališče na odru težko sooči: s smrtjo in seksom"

31.05.2021

Kaj vse je danes lahko predstava? Kje so meje med gledališčem in življenjem? Je oder sploh še zanimiv? Alja Lobnik, ki je na novo prevzela krmilo Zavoda Maske, diagnosticira stanje sodobnih uprizoritvenih umetnosti.

Intervju "To je v resnici knjiga, ki je nisem hotela napisati". Nenavadna zgodba odraščanja v kaosu jezikov.

22.05.2021

Rodila se je v nekonvencionalni družini, njena starša sta imela okvaro sluha, a je nista nikoli naučila uporabljati znakovnega jezika. Claudia Durastanti v romanu Tujka pripoveduje o svoji neobičajni mladosti.

Trend "Z rastlinami se pogovarjaš kakor z majhnimi mucki": Med pandemijo porast prodaje lončnic

25.05.2021

Alokazije, monstere, sukulente – lončnice so med epidemijo napolnile domove, njihova prodaja pa je strmo narasla. Blagodejno delujejo na zdravje in so zagotovilo za všečke na družbenih omrežjih. A kaj ta trend pomeni za okolje?

Dediščina "Vzbujamo radovednost in navdušujemo": 70 let Tehniškega muzeja Slovenije

15.04.2021

"Ko smo prešli od ročne obdelave zemlje do strojev, ko so v naše domove vstopali telefoni – to je bila revolucija družbe. Ta dediščina je del naše kulture in identitete," pravi direktorica Tehniškega muzeja Slovenije Barbara Juršič.

Epidemija nekoč Kakšne so bile brizge iz živalskih mehurjev, kdo je izumil maske in zakaj si ljudje niso umivali rok

02.05.2021

Maske, razkužilo, brizge – to so predmeti, ki so med epidemijo covida-19 čez noč postali nekaj vsakdanjega. A od kod prihajajo, kdo jih je izumil in kako smo jih začeli širše uporabljati?

Las Vegas svojega časa "Očarljivo in ovito v skrivnost": Baia, podvodno mesto

27.03.2021

Baia, nekdaj cvetoče mesto pod vulkanom, je v rimskih časih slovelo po svojih zdravilnih termalnih vrelcih, slikovitih kopališčih in savnah, danes pa leži na dnu morja. Neraziskano območje vedno znova preseneča.

Modro zlato "Voda je preprosto preveč pomembna, da bi o njej odločala le peščica ljudi"

26.03.2021

Človeštvo danes letno porabi že dvakrat več vode kot leta 1960. Zaradi netrajnostnega ravnanja in podnebnih sprememb so svetovni vodni sistemi močno ogroženi.

Nocoj na TV SLO Ali obstajajo idealna, popolna, geometrijska mesta? Novi dokumentarec o resničnih utopijah.

23.03.2021

Lepota mesta vpliva na vsakdan ljudi, ki s tem postane harmoničen in urejen – to je skrito vodilo idealnih mest. Najdemo jih takoj za slovensko zahodno mejo, v Furlanski nižini, ideja pa je zaznamovala tudi Novo Gorico.

Šarmantna delavnica Eden zadnjih steklopihačev: Doma me uporabljajo za to, da prijemam vroče stvari

13.03.2021

Pihanje stekla je veščina, ki jo v Sloveniji zna le še nekaj ljudi – eden od njih je Zvone Drobnič. "Steklo je čaroben material," je dejal sredi svoje nekoliko zašarjene, a šarmantne delavnice, ki deluje kot kak izumiteljski brlog.

Unija do leta 2030 Omrežje 6G, samorogi in kvantna tehnologija: Kaj bo EU-ju prineslo "digitalno desetletje"?

16.03.2021

Evropska komisija je do leta 2030 napovedala digitalno spremembo v Evropi, ki za vodilnimi svetovnimi silami na tem področju zaostaja, zato si želi svojo suverenost na področju informacijsko-komunikacijske tehnologije okrepiti.

Osnovna šola Dnevnik Ane Frank ni del učnega načrta za slovenščino

27.02.2021

Strokovni svet za splošno izobraževanje je leta 2018 potrdil posodobljen učni načrt za slovenščino na osnovnih šolah, ki ne določa več seznama besedil, med katerimi lahko učitelji izbirajo. S tem so s seznamov izključili Dnevnik Ane Frank.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov