Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ivana Zajc

Evropa Med epidemijo ponekod po svetu porast ločitev, pari imajo finančne težave, v gospodinjstvih več dela

14.12.2020

Pandemija covida-19 bremeni mnogo parov, ki živijo skupaj, kar se kaže tudi v porastu razhodov v državah, ki jih je prizadel novi koronavirus. Zaradi ukrepov družinski člani doživljajo nove pritiske, ženske so pogosto v slabšem položaju.

Strast do odra Kjer sodniki, medicinske sestre in kuharji postanejo igralci: 100 let Šentjakobskega gledališča

12.12.2020

Šentjakobsko gledališče Ljubljana, najstarejše ljubiteljsko repertoarno gledališče v Sloveniji in verjetno tudi v Evropski uniji, deluje že 100 let. Preživelo je zaradi strasti igralcev, ki prihajajo z vseh vetrov, zaradi poguma in zvestega občinstva.

Evropa Kljub mirovanju zaradi epidemije zrak ostaja močno onesnažen, mladi vlagajo tožbe

03.12.2020

V evropskih državah je zrak onesnažen bolj, kot je zakonito, epidemija covida-19 pa kljub ustavitvi življenja na njegovo kakovost ni imela posebnega vpliva. Ker zanemarjajo okoljske probleme, nekateri ljudje proti oblastem vlagajo tožbe.

Božično-novoletni čas Kakšni bodo "koronaprazniki"? Ukrepe bodo v nekaterih državah začasno omilili

26.11.2020

V različnih državah napovedujejo, da bodo med božično-novoletnimi prazniki ukrepe proti širjenju novega koronavirusa nekoliko omilili, med drugim bodo dovolili druženje in potovanja. Pred današnjim zahvalnim dnem je v ZDA potovalo več milijonov ljudi.

Podnebne spremembe Kaj se dogaja s Cerkniškim jezerom? Presahnilo je kar štirikrat, ribe rešujejo

15.11.2020

Cerkniško jezero navadno presahne dvakrat na leto, letos pa se je izpraznilo kar štirikrat, zgodilo pa se je tudi več nepričakovanih manjših upadov vode. Ribe se ne morejo množiti, uničena so gnezda ptic, nekatere med njimi so odletele drugam.

Volitve v ZDA Od rabe marihuane do volilne pravice za zapornike - o čem še glasujejo Američani?

03.11.2020

Poleg predsedniške tekme med kandidatoma Donaldom Trumpom in Joejem Bidnom Američani na današnjih volitvah glasujejo tudi o raznovrstnih vprašanjih, in sicer bodo po podatkih Ballotpedije v 32 zveznih državah odločali še o približno 120 drugih temah.

ZDA 2020 Biden v prednosti pred Trumpom - podpira ga več volivcev

29.10.2020

Anketa, ki sta jo izvedla Reuters in Ipsos, kaže, da je demokratskemu kandidatu na ameriških predsedniških volitvah Joeju Bidnu naklonjenih deset odstotnih točk več volivcev kot republikanskemu kandidatu Donaldu Trumpu.

Poljska Zaostritve zakonodaje o splavu in upori protestnikov so poljska realnost že nekaj let

28.10.2020

Poljsko ustavno sodišče je odločilo, da hujša okvara zarodka ne more biti več razlog za umetno prekinitev nosečnosti, kar je sprožilo množične proteste. Podobni predlogi so se zadnjih nekaj let redno pojavljali, a so naleteli na nasprotovanje javnosti.

Retro Mladi kovači v 21. stoletju: "V fitnes ne hodimo!"

24.10.2020

"Nisem hipster, kovaštvo pa me veseli," je v pogovoru za MMC poudaril 25-letni kovač Maks Šuc, ko si je oblekel usnjen predpasnik in prijel za kladivo. Preden si je upal komur koli pokazati svoj prvi izdelek, je vadil kar dve leti, priznava.

Tekma za cepivo Štrukelj: "Če bo na voljo le eno cepivo, ga ne bo dovolj za vse"

20.10.2020

"Doslej se še ni zgodilo, da bi toliko državnih in zasebnih skladov vlagalo toliko denarja," tekmo za cepivo proti covidu-19 je za MMC opisal Borut Štrukelj s Fakultete za farmacijo in opozarja: "Če bo na voljo le eno cepivo, ga ne bo dovolj za vse."

Intervju "Cena glasov na volitvah v Kirgiziji ni bila skrivnost"

14.10.2020

Zadnje parlamentarne volitve v Kirgiziji so sprožile krizo. Protestniki so vdrli v parlament, odstavili več funkcionarjev in iz zapora izpustili nekatere politike, izide volitev pa razveljavili.

Stran 3 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov