Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Laura Štraser

Svetovni dan žvižgaštva Gale: Nepravilnosti so praktično povsod, Slovenija postaja "dežela porednih"

23.06.2021

V Sloveniji žvižgače ščiti več zakonov, še vedno pa nimamo t. i. krovnega zakona, ki bi prinesel celovito zaščito omenjenih posameznikov – zlasti ko gre za povračilne ukrepe. Ivan Gale opozarja, da so nekatere izmed njih doletele "temne usode".

Slovenija Glasna opozorila šolskih svetovalnih delavcev: "Naše delo je postalo neobvladljivo"

23.06.2021

Ob koncu šolskega leta, ki je bilo zaznamovano s pandemijo covida-19, svetovalni delavci v vzgoji in izobraževanju zaskrbljeni zrejo v jesen. V preteklem letu so se namreč srečevali s številnimi težavami pri svojem delu, ki ostajajo nerešene.

Gospodarstvo "Če bi nadzorni organi pravočasno ukrepali, si delodajalci ne bi upali ne plačevati prispevkov"

10.06.2021

Kriminalistična preiskava je pokazala, da so trije delodajalci več let sistematično kršili temeljne pravice več kot 400 tujih delavcev. Na Fursu poudarjajo, da gre v omenjenih primerih za "značilno problematiko veriženj podjetij in prezaposlovanj".

Slovenija "Med epidemijo je policija izgubila velik del ugleda v javnosti, ki ga je imela do zdaj"

20.05.2021

Ravnanja policistov med epidemijo so v središče postavila tudi razpravo o povečanju policijske represije. "Znašli so se med tnalom in nakovalom, ker so morali izvrševati zakon," meni strokovnjak za policijska pooblastila Miroslav Žaberl.

Slovenija "Na neki način smo dosegli takšno stopnjo polarizacije, da postane že beseda 'lahko' problematična"

11.05.2021

V DZ-ju ima koalicija trenutno odprti dve fronti ‒ prva je razrešitev predsednika parlamenta Igorja Zorčiča, druga pa vztrajanje pri ohranitvi mest v delovnih telesih, ki pripadajo nepovezanim. Pri tem se znova postavlja vprašanje vloge poslancev manjšin.

Pravice delavcev v epidemiji "Kapital je v epidemiji odigral vlogo žrtve. Tudi delavci smo mu dali prednost pred solidarnostjo."

10.05.2021

Epidemija covida-19 ni samo korenito spremenila družbenega vsakdanjika, posegla je tudi v pravice zaposlenih in vplivala na zmanjševanje socialne varnosti. "Delavski boj je v sistemu, v kateremu trenutno živimo, več kot nujen," opozarjajo sindikati.

Prehranski dodatki Med epidemijo veliko več uživanja vitamina D, večina prehranskih dodatkov skladnih

22.04.2021

Raziskava Inštituta za nutricionistiko je pokazala, da se je med aprilom in decembrom 2020 delež odraslih prebivalcev Slovenije, ki so uživali vitamin D, povečal s 33 na 56 odstotkov. Raziskali so tudi kakovost prehranskih dopolnil z vitaminom D.

Gospodarstvo SDH o najemanju zunanjih izvajalcev na Pošti Slovenije: "Ukrepi so skladni z zakonodajo"

22.04.2021

Potem ko sta Sindikat poštnih delavcev in Svet delavcev Pošte Slovenije izrazila dvom o zakonitosti poslovnega modela najemanja zunanjih izvajalcev za opravljanje poštnih storitev, v Slovenskem državnem holdingu menijo, da je skladen z zakonodajo.

Gospodarstvo Predstavniki taksistov na nogah: "Gre izključno za deregulacijo cen, delanje dampinga"

13.04.2021

Predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu, ki na široko odpira vrata tujim prevozniškim platformam, kot je zloglasni Uber, v javnosti še naprej dviga veliko prahu. Predstavniki taksistov opozarjajo, da je edini cilj Uberja deregulacija cen.

Slovenija Sindikalne centrale: Javnosti se prikriva, kaj dejansko je v tem zakonu

25.03.2021

Predlog zakona o debirokratizaciji, ki ga je vlada vložila v obravnavo v državni zbor, še naprej dviguje prah. V sindikalnih centralah opozarjajo na ignoranco vladajočih pri pripravi zakona in na veliko ogroženost pravic državljanov, ki jo zakon prinaša.

Slovenija "Zdravstveni in gospodarski krizi se je pridružila tudi kriza boja proti korupciji"

25.03.2021

Zdravstvena kriza je v ospredje znova porinila pomembnost bedenja nad tveganji za korupcijo – še posebej tistih, povezanih z zdravstvenim sistemom in javnim naročanjem. Hkrati pa se je pokazala tudi krhkost celotnega sistema preprečevanja korupcije.

Slovenija IP o zbiranju podatkov o narodnosti in veroizpovedi: Gre za hud poseg v zasebnost posameznika

10.02.2021

Predlog novele zakona o prijavi prebivališča, ki vsebuje tudi določbo, na podlagi katere bi država od prebivalcev ob prijavi stalnega prebivališča zbirala med drugim tudi podatke o narodnosti in veroizpovedi, že sproža burne odzive.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov