Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Nadina Štefančič

Knjige Tomaž Čeč: Upam si reči, da imamo zdaj celo boljši prevod Tisoč in ene noči kot Angleži

04.11.2021

"Za tak projekt ‒ integralni prevod Tisoč in ena noči iz arabščine ‒ je vredno dati vse od sebe. Kot bi rekel Valvasor, je vredno tudi bankrotirati," poudarja Tomaž Čeč, ki je izpeljal izdajo prevoda tega klasičnega dela svetovne literature v slovenščino.

Intervju Peter Zeitlinger: "Vsakomur bi predlagal, naj za en teden izklopi Instagram in gleda v naravo"

24.10.2021

"Ne gledam filmov režiserja, ki me povabi k sodelovanju. Ne preverim, koliko nagrad ima. Zanima me projekt, režiserjeva vizija," pravi Peter Zeitlinger, ki je kot direktor fotografije med drugim sodeloval pri filmih Wernerja Herzoga in Ulricha Seidla.

Film in TV Retrospektiva Kiarostamija, filmskega "esteta in asketa", ki je pretental cenzorje

21.10.2021

"Kiarostami je že sam po sebi nova celina na zemljevidu filma. Raziskovanje te celine je nevarno, polno slepil in zvijač," je zapisal Alain Bergala. Na raziskovalno pot se zdaj podajajo v Slovenski kinoteki, kjer se začenja Kiarostamijeva retrospektiva.

Film in TV O vratih in puščavah: migrantska odiseja skozi film nemih besed

04.10.2021

"Ključen trenutek pri ustvarjanju je bil, ko sem se zavedla, da obstajajo ready-made podobe. Kot se oblačim v obleke iz druge roke, sem se odločila tudi v filmu uporabiti podobje iz druge roke," opisuje Loredana Bianconi film, ki sledi begunski "epopeji".

Intervju Igor Zupe: "Glavno vodilo je bilo: iz umora ne delamo pornografije, ne brskamo po ranah"

30.09.2021

"Skozi serijo Inhumanum spoznaš temelj zločinov: nikoli nekdo ne postane storilec, če ni že sam žrtev. To je perpetuum mobile, ki se nikoli ne prekine," opisuje Igor Zupe novo TV-serijo, ki bo na sporedu Televizije Slovenija spomladi prihodnje leto.

Intervju Hans van Maanen: Ni naključje, da je izraz umetnost zamenjal izraz kultura

17.09.2021

"Kaj storiti z žanri, ki se odvijajo na odru, a ne spadajo v sekcijo klasične umetnosti? Ti so dobili ime male umetnosti, kleinkunst," opisuje Hans van Maanen umetniške prakse, kot so kabaret, stand-up komedija, improvizacijsko gledališče in burleska.

Knjige Turistični vodnik Po svoji poti: izlet v prezrto zgodovino žensk

09.09.2021

Pri Mestu žensk je izšel turistični vodnik s 25 izleti po slovenskih krajih, ki se razkrivajo kot prostori zamolčane zgodovine žensk. Knjiga Po svoji poti usmerja pogled in vodi korak po poteh pionirk, ki so utirale pot žensk v poklicno življenje.

Napovedujemo Deveti festival kamišibaj gledališča

03.09.2021

Regionalni in slovenski festivali kamišibaja na Velenjskem gradu potekajo že vrsto let, tudi letos pa bodo organizatorji v grajskem atriju gradu pripravili bogat program gledališča kamišibaj.

Intervju Ivan Ikić: Želel sem, da bi filmske junake odigrali mladostniki s posebnimi potrebami

02.09.2021

Režiser Ivan Ikić je film Oaza umestil v Dom za otroke in mlade Sremčica, glavne vloge pa dodelil mladim varovancem tega doma. Ker tega ni še nihče prej poskusil, so imeli prostor za eksperimentiranje, in to se je izkazalo za dobro odločitev, pravi Ikić.

Film in TV 30 let po osamosvojitvi: "Izziv je bil ustvariti film, ki ne izbira strani"

01.09.2021

V petek so v Kinu Bežigrad premierno prikazali slovenski kratki film z naslovom '91, v katerem sta osrednja lika prostovoljca Teritorialne obrambe Slovenije. Film je postavljen v čas osamosvojitve, 29. junij 1991, posnet pa je bil natanko 30 let pozneje.

Intervju "Za prihodnost gledališča niso odgovorni samo umetniki in producenti, ampak tudi gledalci"

26.08.2021

V Stari mestni elektrarni bo v petek prva, pilotna dražba gledališke predstave. Avkcijo predstave Ich kann nicht anders kolektiva Beton Ltd. je zasnovala Lea Kukovičič v sklopu Dražbene hiše uprizoritvenih umetnosti Forsale.

Intervju Nina Kavzar: "Kamerat je festival lokalcev za lokalce in širše, festival delavcev za delavce"

05.07.2021

"Starejši knapi, ki so sem včasih hodili v službo, so prišli v rudnik pogledat, kako smo izkoristili njihov nekdanji delovni prostor," opisuje Nina Kavzar dogajanje na prvem festivalu delavskega filma Kamerat, ki se je v nedeljo zaključil v Hrastniku.

Stran 5 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov