Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Nadina Štefančič

Intervju Boban Milunović, ki bo na Ljubljanskem gradu za tri dni ustvaril deželo bluza

23.06.2019

Boban Milunović vodi festivale Metaldays, Punk Rock Holidays in Overjam Reggae, ki Tolmin spreminjajo v dogajališče glasbenih počitnic za tisoče obiskovalcev. Letos bo v njegovi organizaciji festivalsko utripala tudi Ljubljana - s festivalom Bluesland.

Retro Vzhodno od raja so hreščale Jugotonove plošče

22.06.2019

Če obstaja dogodek, ki bi ga narodi nekdanje Jugoslavije danes lahko praznovali skupaj, je to 10. julij - dan, ko je bil leta 1947 v Zagrebu ustanovljen Jugoton, prva in največja glasbena založba in veriga trgovin z glasbo v Jugoslaviji.

Intervju "Družba ni nepremična gmota, v katero se morajo posamezniki ponižno vključevati"

16.05.2019

"Pisal sem zato, da bi razumel in da bi lahko prek knjige drugega sebe in družbene probleme bolje razumeli še drugi. Migrantsko vprašanje je kompleksno, narobe bi bilo nanj dajati preproste odgovore, črno-bele," svoj prvi roman opisuje Andraž Rožman.

Film in TV Viva Ludež: film o Feral Tribunu, "eni od alternativnih zgodovin Republike Hrvaške"

18.04.2019

"Mislim, da Feral danes potrebujemo bolj kot kdaj koli. Da bi premagal in premetal politični grabež, družbeno zamrznitev, v katero smo ujeti. In da se ob tem pošteno nasmejimo, kar je Feral vedno počel," razmišlja hrvaška dokumentaristka Marina Baničević.

Film in TV Avtoportret: 58 sekund z Jurijem Drevenškom

13.04.2019

"Mogoče malo pretežek film takrat zame, pustil pa mi je zelo globok pečat," v deveti epizodi Avtoportreta igralec Jurij Drevenšek opisuje ogled filma Cesarstvo sonca v svojem otroštvu.

Glasba Michael Weiskopf: Nisem kakor imitatorji Elvisa, ne želim biti Bob Dylan

12.04.2019

"Bob Dylan pušča veliko prostora za interpretacijo in stilizacijo, v nekem smislu je kot džez. Bistvo pesmi v priredbah ostaja, z vsem drugim pa se lahko igraš in njegove skladbe narediš za svoje na avtentičen način," razlaga kantavtor Michael Weiskopf.

Film in TV Ognjen Glavonić: Nacionalizem poneumlja, onemogoča komunikacijo, upravičuje zločine

27.03.2019

Želel sem ustvariti prostor znanja o zločinih, saj obstaja veliko ljudi, ki bi iz tega radi naredili prostor molka in neznanja, opisuje srbski filmar Ognjen Glavonić nastajanje svojega filma Tovor.

Film in TV Sabrina Morena: Normalno se mi je zdelo naučiti se jezik soseda

05.03.2019

"Več kot se bodo ženske ukvarjale z zgodovino in s politiko, bolj se bomo vsi spominjali žensk," razlaga režiserka in scenaristka Sabrina Morena, ki v filmu Vprašanje identitete razkriva zapuščino petih žensk iz tržaške zgodovine.

Knjige Fiston Mwanza Mujila: Kot pisatelji ne delamo za afriško ministrstvo za turizem

05.03.2019

"Roman ni politični esej. Ni nam treba razumeti, zakaj pisatelj piše ali poznati kulture pisočega," je na Fabulinem kabaretno-literarnem dogodku v soboto povedal kongoški pisatelj Fiston Mwanza Mujila, ki je z romanom Tramvaj 83 postal literarna zvezda.

Glasba Namesto rož: šansoni Svetlane Makarovič kot lirično-grenki kabaret

28.02.2019

Rož ni bilo, so pa bili uglasbeni Praprotni cvet, Mačice, Jasmin in zrelo žito iz šansonjerskega herbarija Svetlane Makarovič. V polni Gallusovi dvorani Cankarjevega doma je potekal jubilejni lirično-grenki kabaret Namesto rož.

Film in TV Avtoportret: 60 sekund z Darkom Štantetom

23.02.2019

Francoski novi val je opogumil mlade avtorje, da se lahko izrazijo drugače, mimo konvencij Hollywooda oz. mainstreamske produkcije, v novi epizodi videorubrike Avtoportret razlaga režiser in scenarist Darko Štante.

Knjige Pesmi in kolumne Jaše Zlobca: Moje življenje je moja revolucija. Predvsem moraš govoriti sebi.

21.02.2019

"Prav gotovo ni najvažnejše, kolikim govoriš, ampak kaj govoriš. Moje življenje je moja revolucija. Predvsem moraš govoriti sebi," je v eni svojih kolumn zapisal pesnik, publicist, politik in velik borec za človekove pravice Jaša Zlobec.

Stran 11 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov