Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Nadina Štefančič

Intervju Kdo je bila Rut Vavpotič? Zgodba prve slovenske koreografinje skozi film Lebdenje.

25.03.2020

Prva slovenska koreografinja Rut Vavpotič je danes pozabljena, nekoč pa je plesala na pariških odrih kot del prestižne baletne scene, razlaga Marta Frelih, avtorica filma Lebdenje, baletna zgodba Rut Vavpotič, ki ima premiero nocoj ob 20. uri na TV SLO.

Nagrajenke WoW Junakinje boja za resnično enakost

08.03.2020

"Boj za enakost je še vedno razpršen in se odvija na margini, drugače ne more biti, glede na to, da ga večinoma opravljajo ženske v svojem prostem času," poudarja Klara Otorepec, ena od letošnjih nagrajenk WoW.

Intervju Viljem Leban: Konec leta bomo imeli v rokah vse papirje, da lahko začnemo graditi NUK 2

10.04.2020

Ravnatelj Narodne in univerzitetne knjižnice Viljem Leban je prepričan, da je skrajni čas za dokončanje projekta gradnje NUK-a 2, ki je v načrtu že od srede sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Intervju Urban Zorko: Betonske ladje so bile proletarske sanje, ki so splavale po vodi

25.02.2020

"Tega ni več – danes se take sanje ne gradijo, ampak kupujejo ali najemajo," opisuje Urban Zorko nekdanji fenomen gradnje betonskih ladij na domačih dvoriščih, o katerem je posnel dokumentarni film Betonske sanje.

Intervju Alma Prica: O zločinih se ne sme molčati in dobrota se ne sme ignorirati

20.02.2020

Alma Prica je ob snemanju filma Dnevnik Diane Budisavljević razmišljala, da bi bilo najbolje, "če bi obstajala kamera, ki bi zmogla snemati od znotraj: ujeti stanje možganov, srca, nevidne duše - kakšna drama se je morala odvijati za Diano Budisavljević."

Intervju Kristijan Krajnčan: V filmu Potop smo našli telesno govorico, ki ukinja besede

13.02.2020

"Začelo se je s prizorom očeta in sina, ki najdeta školjko nekje v gorah. Ta ideja mi je bila fascinantna: nekaj, kar je globoko pod vodo, obstaja tudi visoko v gorah," opisuje Kristijan Krajnčan zasnutke ustvarjanja svojega kratkega filma Potop.

Intervju Gaja Višnar: "V šovbiznisu ni prostora za samosabotažo"

11.02.2020

"V Ameriki že od malega učijo otroke, kako se tržiti: "Bodi, kar si", "Bodi velik". Morala sem psihološko premagati ovire, to, da se kot umetnica potiskam navzdol in si mislim, da je moje delo ničvredno," opisuje Gaja Višnar, v New Yorku živeča igralka.

2. sezona Avtoportret: 58 sekund z Niko Rozman

01.02.2020

"To je bilo prva stvar, o kateri sem začela razmišljati, da ni praktična, da ni koristna, da je nekaj lepo samo zato, da je lepo," v prvi epizodi druge sezone videorubrike Avtoportret igralka Nika Rozman opisuje svoje prvo branje romana Oscarja Wilda.

Intervju Ana Svetel: Vožnje z neznanci so čas za frustracije, zadrege, intimnosti

23.01.2020

"Situacija – med potjo na skupni cilj s štirimi neznanci deliti par kvadratnih metrov pločevine – že sama ustvarja materijo, ki hoče reagirati. Vsaj literarno, vsaj na polju zamišljanja," pravi Ana Svetel, avtorica kratkoproznega prvenca Dobra družba.

Film in TV Črno-beli pogled na lepo oblečeno filmsko generacijo skozi objektiv Darka Heriča

20.01.2020

"Prosil sem jih, naj se oblečejo v lepa oblačila, kot bi se oblekli za premiero svojega filma," opisuje Darko Herič nastajanje svoje fotoserije Filmska generacija, v kateri so zbrani portreti filmark in filmarjev, ki so - tako kot on - rojeni leta 1985.

Intervju Kolja Saksida: Moji prvi animirani poskusi so se zgodili v otroški sobi s super 8 kamero

27.12.2019

Koyaa, eden najbolj znanih slovenskih animiranih likov, se je skozi leta pomladil. Prvič je oživel leta 2002, kasneje pa postal bolj otroški, razlaga Kolja Saksida, ki je skupaj s svojim animiranim junakom utiral pot razvoju stop animacije v Sloveniji.

Intervju Maruša Kink: Strnišev Hudič je fenomenalen, ker zavzame pozicijo prijatelja človeštva

26.12.2019

"Zanimalo nas je, kaj duša sploh je. Če se ji odpoveš, kaj je tisto, kar prodaš, kar zastaviš, ob kar si," opisuje režiserka Maruša Kink ustvarjanje predstave Žabe, ki je nastala po predlogi kultne poetične drame Gregorja Strniše.

Stran 9 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov